Mama unui tânăr care a suferit de pancreatită povestește prin ce trece Teo Trandafir: E o luptă pe viață și pe moarte

Mama unui tânăr care a suferit de pancreatită povestește prin ce trece Teo Trandafir: E o luptă pe viață și pe moarte

Moderatorii emisiunii “Evenimentul Zilei”, difuzată miercuri de B1 TV, Robert Turcescu și Ion Cristoiu, au dezbătut boala de care suferă Teo Trandafir, pancreatită acută.

Simona Badea, mama unui tânăr care a suferit de această boală, a fost invitată în platou pentru a povesti ce presupune și cum evoluează pancreatita acută.

Badea a spus că această boală reprezintă o luptă pe viață și pe moarte încă din prima clipă, “dacă știi cu ce te lupți”.

Despre pancreatita acută, la „Evenimentul Zilei”

Doctorul Mircea Beuran, șeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, a precizat că infecțiile care revin după o stare îmbunătățită nu reprezintă revenirea bolii, ci o continuare a ei.

“Boala nu revine, ea continuă”, a notat doctorul.

Robert Turcescu și Mircea Beuran au căzut de acord că starea supraponderală a lui Teo Trandafir din anumite perioade ale vieți sale, ar fi putut contribui la apariția pancreatitei.

Mircea Beuran, despre pancreatita acută

Simona Badea a confirmat faptul că tratamentul pentru pancreatita acută este extrem de scump, iar evoluția este complet imprevizibilă. „Doctorii mi-au spus că sunt rezervați”, a menționat aceasta.

Simona Badea povestește cum este tratată pancreatita acută