MApN: Maraton de vaccinare anti-COVID-19 pe 1 și 2 decembrie, cu prilejul Zilei Naționale

MApN: Maraton de vaccinare anti-COVID-19 pe 1 și 2 decembrie, cu prilejul Zilei Naționale
Foto: Hepta.ro / DPA Images / BRENDON THORNE

Ministerul Apărării organizează un maraton de vaccinare împotriva COVID-19 pe 1 și pe 2 decembrie, cu prilejul Zilei Naționale. Evenimentul se va desfășura în centrele de imunizare din șase spitale militare, care servesc și drept centre regionale de depozitare a serurilor, a precizat MApN.

MApN, detalii despre maraton de vaccinare anti-COVID-19 organizat pe 1 și 2 decembrie, cu prilejul Zilei Naționale

„Ministerul Apărării Naționale organizează în zilele de miercuri, 1 decembrie, și joi, 2 decembrie, cu prilejul Zilei Naționale a României, un maraton de vaccinare, acțiune menită să sprijine efortul național privind combaterea COVID-19. Maratonul se va desfășura în centrele de vaccinare din cadrul a șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul transmis vineri de MApN.

Activitatea de vaccinare se va desfășura non-stop, începând de miercuri, ora 8, și până joi la ora 16.

„Cetățenii care doresc să se vaccineze o vor putea face, non-stop, începând cu ora 8.00 a zilei de miercuri, 1 decembrie, și până la ora 16.00 a zilei de joi, 2 decembrie, în centrele de vaccinare care funcționează la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă «Dr. Iacob Czihac» din Iași, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă «Dr. Constantin Papilian» din Cluj-Napoca, la Spitalul Militar de Urgenţă «Dr. Alexandru Gafencu» din Constanţa, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar «Dr. Ştefan Odobleja» din Craiova, Spitalul Militar de Urgenţă «Regina Maria» din Braşov și la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă «Dr. Victor Popescu» din Timişoara”, mai menționează MApN.

MApN a explicat că procesul de vaccinare pentru persoanele deja planificate pentru aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor existente.

„În perioadele 26–30 noiembrie și 3 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, programul de funcționare al centrelor de vaccinare organizate de MApN va fi între 8.00 și 16.00 în zilele lucrătoare, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale vor fi vaccinate doar persoanele înscrise în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19”, mai spune instituția.

În România, unde vineri au fost raportate sub 2.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, au primit măcar o doză de ser anti-COVID-19 peste 7,68 milioane de persoane, arată cele mai recente date oficiale.

Ultima oră
12:14 - Jaqueline Cristian, a doua româncă în turul II de la Australian Open 2022. Victorie la pas cu tenismena belgiană Greetje Minnen, locul 84 mondial
12:07 - Eugen Tomac: Fuziunea cu PNL nu există la ora actuală pe agenda PMP / Niciodată nu am negociat funcții pentru mine în numele partidului / Majoritatea liderilor au decis că se impune un nou congres
12:02 - Fuego, atac dur la adresa românilor: „Cultura unui popor nu e un moft, e o necesitate”
11:56 - Cristian Diaconescu: Gruparea condusă de Eugen Tomac a încercat în mod abuziv preluarea conducerii PMP. Mi-a blocat accesul pe pagina de Facebook a partidului
11:46 - Unde se grăbea polițistul atunci când a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni. Noi detalii din anchetă (VIDEO)
11:40 - Un tânăr de origine română a murit după ce a căzut de la etajul 9, în Rusia. Băiatul era campion la CS:GO
11:17 - Șeful Poliției Capitalei: Nu se impunea prezența a doi polițiști în mașină. Agentul cunoaște tot ce a făcut în acea zi, el e singurul în măsură să răspundă, iar asta în fața procurorului de caz (VIDEO)
11:13 - Dan Negru se lansează în politică? Anunț de ultima oră: „Frica oprește viața! Și eu am obosit un pic”
11:11 - Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabil până marți în România. Harta județelor aflate sub avertizarea ANM
11:04 - Lucian Bode: Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Avem un deficit de personal uriaș, aproape 30.000 de funcții (VIDEO)