MApN: Noi exerciții cu trageri reale de luptă, în Poligonul Capu Midia. Peste 200 de militari și-au arătat îndemânarea și priceperea în a combate forțe ostile care au încercat să îi atace prin surprindere (FOTO)

MApN: Noi exerciții cu trageri reale de luptă, în Poligonul Capu Midia. Peste 200 de militari și-au arătat îndemânarea și priceperea în a combate forțe ostile care au încercat să îi atace prin surprindere (FOTO)
Foto: Facebook @ Ministerul Apărării Naționale / locotenent Anca Medrea

În Poligonul Capu Midia au avut loc noi exerciții cu trageri reale de luptă. În total, peste 200 de militari și-au aratăt îndemânarea și priceperea în a combate forțe ostile care au încercat să îi atace prin surprindere, spune Ministerul Apărării Naționale.

Noi exerciții cu trageri reale de luptă, în Poligonul Capu Midia

Potrivit MApN, timp de două săptămâni a fost activitate intensă în poligonul din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” (CNIApAA) .

„Două batalioane, două scenarii diferite, mai mulți inamci fictivi, un singur rezultat: ținte aeriene nimicite! Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia a fost locul în care, în total, peste 200 de militari și-au arătat îndemânarea și priceperea în a combate forțele ostile care au încercat să îi atace prin surprindere. Comandanții le-au pregătit scenariile de luptă astfel încât să le pună în valoare abilitățile de trăgători și să vadă cum lucrează în echipă”, a scris MApN, pe Facebook.

„Militarii batalioanelor de apărare antiaeriană din Brașov și Bacău (Batalionul 635 Apărare Antiaeriană «Precista» si Batalionul 228 Apărare Antiaeriană «Piatra Craiului») au executat trageri antiaeriene și antitanc cu complexul Oerlikon (calibrul 2×35 mm), cu tunul de calibrul 2×30 mm și cu mitraliera antiaeriană calibrul 12,7 mm (DȘKM) asupra țintelor lansate de specialiștii poligonului complex de trageri”, a mai menționat instituția.

Ca element de noutate, spune MApN, la instruirea din poligonul de la malul Mării Negre  au participat și câțiva rezerviști voluntari care au făcut parte din echipaje și au avut primul contact cu adrenalina tragerilor reale de luptă.

„Sunt la prima tragere la Capu Midia. A fost o experiență plăcută, interesantă și aș vrea să mai particip. E ceva nou și ceva util pentru mine și pentru pregătirea mea”, a declarat Ion Radu, soldat rezervist voluntar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:06 - Ce legătură există între România și cutremurul din Turcia: România stă cel mai prost din Europa la asigurările împotriva dezastrelor, daunele ar ajunge la miliarde de euro
11:03 - Acuzații de plagiat la vârful politicii austriece: „A copiat pagini întregi, fără citate!”
10:47 - Femeie reținută de DNA Timișoara: Ea ar fi cerut aproape 100.000 de euro după ce a pretins că are influență asupra mai multor persoane, inclusiv asupra unui europarlamentar, și poate rezolva mai multe angajări
10:43 - Târgoviște: un bărbat este căutat de polițiști, după ce a furat două capace de oglinzi retrovizoare dintr-o parcare
10:33 - După soarele de la Dubai, Halep s-a bucurat de zăpadă alături de o apreciată saxofonistă
10:26 - Kievul spune că există semnale că Moscova pregătește o nouă ofensivă. Probabilitatea repetării scenariului din februarie 2022
10:25 - Bancnotele euro care vor dispărea din circulație după ce autoritățile au constatat că sunt uşor de falsificat
10:20 - Argentina, devenită „noul Miami” al rușilor: zilnic vin cel puțin 30 de femei însărcinate și bogate pentru a naște. De ce se întâmplă asta
10:04 - Ninsorile și ploile complică misiunile de salvare a victimelor cutremurului dar și circulația în anumite zone din Turcia
09:57 - Rareş Bogdan cere Ministerului Finanţelor să vină cu explicații în cazul OMV Petrom, „altfel părem o ţară bananieră”: „Un om care are un chioşc, dacă nu plăteşte taxă, automat Fiscul îi blochează conturile”