Marcel Ciolacu: Oferim Republicii Moldova tot suportul necesar dezvoltării capabilităților de apărare, securitate și de luptă împotriva amenințărilor (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Oferim Republicii Moldova tot suportul necesar dezvoltării capabilităților de apărare, securitate și de luptă împotriva amenințărilor (VIDEO)
Marcel Ciolacu: Oferim Republicii Moldova suportul pentru dezvoltării capabilităților de apărare, securitate și de luptă împotriva amenințărilor// Sursa Foto: Captura video

Parlamentul României și al Republicii Moldova participă sâmbătă, 18 iunie, la o ședință comună la Chișinău. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a susținut un discurs în care i-a asigurat pe moldoveni că beneficiază de tot suportul necesar pentru aderarea la Uniunea Europeană, dezvoltarea capacităților de apărare și îmbunătățirea situației economice.

România are responsabilitate în asigurarea stabilității si dezvoltării în regiunii, ceea ce înseamnă sprijinirea si dezvoltare Republicii Moldova. Parlamentul României dorește și extinderea parteneriatului comercial și economic pentru a permite accesul la Piața Unică Europeană. România și Republica Moldova sunt parte din aceeași comunitate, marcată de o istorie cultura si limba comună. Acesta este indivizibil i inseparabilă. Este timpul să ne asumăm acest destin comun prin dezvoltarea inclusiv a unei zone economice si comerciale comune și facilitarea fluxului de persoane…Nu putem cu mâinile încrucișate când granițele sunt redesenate cu tancurile în aproprierea granițelor nostre. Nu putem accepta pasiv ca Ucraina să cadă. Ce ar urma atunci pentru Republica Moldova?!…

România, împreună cu partenerii din NATO și UE, își reafirmă sprijinul și garanția de securitate pentru neutralitatea Republicii Moldova și dreptul său de a-și urma calea europeană. România răspunde pozitiv apelului lansat de Republica Moldova și va oferi tot suportul necesar dezvoltării capabilităților de apărare, securitate și de luptă împotriva amenințărilor hibride necesare asigurării independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Am văzut că mulți spun că Putin a pornit acest război absurd deoarece caută să regăsească măreția pierdută a Rusiei. Eu cred că un stat nu este măreț prin faptul că își supune vecinii prin forță și opresiune. Prin crime și durere! Un stat își atinge măreția prin colaborarea și deschiderea către lume. Prin economie, prin cultură, prin educație, prin valorile pe care le împărtășește cu ceilalți. România nu doar recunoaște destinul european al Republicii Moldova, dar dorește și crede într-o perspectivă reală pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”