Mărturiile pacientului COVID-19 care a văzut protestele anti-restricții de la geamul spitalului: Ne huiduiau și pe noi, ca pacienți / Erau doamne împietrite

Mărturiile pacientului COVID-19 care a văzut protestele anti-restricții de la geamul spitalului: Ne huiduiau și pe noi, ca pacienți / Erau doamne împietrite
FOTO: brasov.net

Pacientul COVID-19 care a urmărit protestele anti-restricții de la geamul spitalului CFR din Brașov a ajuns acasă după o lună de suferință. Iar lupta pentru el nu s-a terminat: „Am stat o lună internat, dar lupta mea cu viața continuă încă un an de zile, am plămânii afectați. Deci cine spune că oxigenul omoară nu știe ce vorbește”.

Bărbatul susține că persoanele care protestează față de restricții habar nu au ce e dincolo de ușile unui spital COVID.

Mărturiile pacientului cu coronavirus care a văzut protestele anti-restricții de la geamul spitalului

„Pe ce aș vrea eu să pun accentul nu este atât de mult faptul că au fost oameni care au început să huiduie când au trecut pe lângă spital, să înceapă să aducă injurii medicilor, ne huiduiau pe noi, ca pacienți. Am ieșit la un moment dat, revoltat, făcând niște gesturi mari, încercând să le arăt că sunt cu masca și eu și că, de fapt, oxigenul e cel care ne ține în viață. M-am retras repede pentru că nu am făcut decât să-i instig și mai tare la huiduieli și să mă uit, să radiografiez situația din interior”, a spus Sorin Toma, la Digi24.

Bărbatul a vorbit apoi despre eforturile uriașe pe care le depun cadrele medicale și a mărturisit că regretă faptul că nu știe cum arată acestea la față, să le poată mulțumi.

„Erau doamne pe care niciodată, din păcate, nu le-am văzut la față, să le pot mulțumi când voi trece pe stradă pe lângă ele. Erau doamne împietrite care, după un an de zile în care au curs șiroaie de transpirație în cizmele lor, sunt îngrozite că din nou vine vara și vor trebui să suporte același regim”, a mai spus Toma, pentru Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe