Masca va rămâne obligatorie în clase și din septembrie, când începe noul an școlar. Sorin Cîmpeanu: N-am reușit să încheiem această criză sanitară (VIDEO)

Masca va rămâne obligatorie în clase și din septembrie, când începe noul an școlar. Sorin Cîmpeanu: N-am reușit să încheiem această criză sanitară (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat miercuri seară, pentru B1 TV, că masca de protecție va fi obligatorie în clase și din septembrie, când începe noul an școlar, dat fiind că încă nu am trecut de pandemie și nu s-au vaccinat anticoronavirus suficient de mulți profesori și elevi.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre masca de protecție în școală

„Atâta vreme cât n-am reușit să încheiem această criză sanitară, pandemia, atâta vreme cât nu avem masa critică de angajați în învățământ și de elevi vaccinați, masca va fi în continuare o măsură de protecție. Cât timp, nu știu să vă răspund”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai afirmat, în cadrul aceleiași emisiuni, că nu mai există date centralizate cu privire la numărul de profesori vaccinați anti-COVID-19. Ultimele date în acest sens, din 21 mai, indicau un procent de 60% profesori imunizați. „E vorba de cea mai numeroasă categorie în valoare absolută din perspectiva persoanelor vaccinate”, a ținut să precizeze ministrul.

Cîmpeanu a vorbit și despre educația sexuală în școală.