Medicul Adrian Marinescu: „Prin comparație cu altele, vaccinul împotriva Sars-Cov-2 are mai puține reacții adverse”

Medicul Adrian Marinescu: „Prin comparație cu altele, vaccinul împotriva Sars-Cov-2 are mai puține reacții adverse”

Adrian Marinescu,medicla Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, susține căvaccinul împotriva noului coronavirus are mai puține reacții adverse față de alte medicamente.

Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu

Specialistul a explicat că acest vaccin a fost realizat într-un timp scurt pentru că familia din care face parte virusul SARS-CoV-2 a fost studiată timp de mai mulți ani.

„Nu există medicament și vaccin care să nu aibă și un minim de reacții adverse. Prin comparație cu altele, vaccinul împotriva Sars-Cov-2 are mai puține reacții adverse. Trebuie să înțelegem că aceste reacții adverse sunt foarte rare. E vorba de reacții imediate, când simptomatologia mimează practic boala. Chiar și pentru minoritate, cei care vor avea aceste simptome, nu vor fi repercusiuni ulterioare”, a precizat medicul Adrian Marinescu, într-o intervenție la un post de televiziune.

„În momentul de față, nicăieri în lume nu există niciun fel de documentare că peste o anumită perioadă de timp s-ar putea întâmpla anumite lucruri. Vaccinul s-a obținut repede pentru că familia din care face parte, coronavirusul, a fost studiată în anii trecuți”, a mai spus doctorul.

Când se va vaccina Adrian Marinescu?

Mai mult decât atât,acesta a spus că se va vaccina împotriva noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 și i-a îndemnat pe români să procedeze la fel.

„Primii care se vor vaccina vor fi medicii din prima linie și este un mesaj care spune că vorbim de un vaccin cât se poate de sigur, obținut în timp record, care are foarte puține reacții adverse. Voi fi primul dintre cei care se vor vaccina.”, a adăugat Adrian Marinescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe