Medicul Radu Țincu: Situația de la ATI va continua să se agraveze și în perioada următoare. O stabilizare la 9000 de cazuri va genera un număr mare de pacienți pentru Terapie Intensivă

Medicul Radu Țincu: Situația de la ATI va continua să se agraveze și în perioada următoare. O stabilizare la 9000 de cazuri va genera un număr mare de pacienți pentru Terapie Intensivă

Medicul Radu Tincu a explicat, duminică, într-o intervenție telefonică, în platoul B1 TV, de ce în continuă să crească numărul de pacienți infectați cu COVID-19,în stare gravă și care au nevoie de îngrijiri pe secțiile de Terapie Intensivă, în condițiile în care se observă o stabilizare a numărului de noi infectări.

„Din păcate, situația de la ATI va continua să se agraveze și în perioada următoare. Dacă luăm in calcul această stabilizare a numărului de îmbolnăviri la 8-9000 de cazuri, acest platou va genera un număr suficient de mare de pacienți care vor avea nevoie de Terapie Intensivă.

Pe de altă parte, viteza cu care vin către Terapie Intensivă este mult mai mare decât cea cu care ies și atunci de produce o disproporție de cei care au nevoie de Terapie Intensivă și capacitatea noastră în a-i prelua. Dacă vom rămâne pe un platou la 8-9000 de cazuri, va genera o presiune și singura soluție pe a-i putea gestiona este să creștem capacitatea în sectorul COVID, adică paturi din secțiile non-COVID vor fi detașate pentru pacienții cu coronavirus”, a declarat medicul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Riscul de infectare cu COVID-19în secțiile de vot

În ceea ce privește posibila infectare în timpul votului, acesta a declarat că votul poate fi exercitat în siguranță, dacă se ține cont de măsurile de igienă și distanțare socială.

„Trebuie să plecam de la realitate: prezența noastră în secția de vot este de scurtă durată. Avem două momente care pot crea probleme: dacă se aglomerează secția și trebuie să așteptăm la rând, va trebui să respectam distanțarea fizică în spațiul exterior.

În momentul in care ajungem in interior, recomandăm sa folosim la intrare substanțele de dezinfectare, astfel încât mâinile sa fie curate, astfel încât sa nu transmitem particulele virale către stampile și buletinele de vot și după ce încheiem procesul de vot sa ne dezinfectam la ieșire.

Dacă respectam toate aceste reguli, inclusiv masca de protecție, cel mai probabil nu ne vom infecta nici pe noi și nici pe ceilalți”, a explicat specialistul.