Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de vreme rea

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de vreme rea
Foto: carcabot.ro

România se află sub amenințarea fenomenelor meteo periculoase. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vremea rea, valabilă până marți la ora 21.00. Sunt așteptate ploi şi vijelii în 16 judeţe din sudul, sud-vestul şi centrul ţării. Hidrologii au emis și ei cod portocaliu de inundații pe râuri din Timiș, Caraș-Severin și Vrancea.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 60 de litri pe metru pătrat, în sud-vestul ţării, în Carpaţii Meridionali, de Curbură şi Subcarpaţii Getici.

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de intensificări de vânt, descărcări electrice şi posibil grindină.

Hidrologii se aşteaptă ca în zonele vizate să se producă „scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri necadastrate”, dar şi creşteri de debite şi niveluri pe râurile avertizate, care ar urma să atingă şi chiar să depăşească atât cotele de atenţie cât şi pe cele de inundaţie.

România sub avertizare Cod Galben

Embed: " />

Ultima oră
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani