Metoda folosită de refugiații ucraineni care spărgeau case în București. Cum au fost prinși și ce au decis anchetatorii

Metoda folosită de refugiații ucraineni care spărgeau case în București. Cum au fost prinși și ce au decis anchetatorii
Foto simbol: Pixabay

Refugiații ucraineni care au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă un apartament din Sectorul 3 al Capitalei erau hoți cu multă experiență, potrivit Gândul.ro, care notează că aceștia verificau inițial dacă proprietarii sunt acasă, iar apoi acopereau vizoarele apartamentelor cu frunze pentru a nu fi observați de vecini.

Cum au fost prinși refugiații ucraineni care spărgeau case în București și ce au decis anchetatorii

În noaptea de 1 spre 2 mai, o femeie reclama la serviciul unic de urgență 112 că la ușa unor vecini se întâmplă ceva suspect. Ea le-a explicat autorităților că, deși prin vizorul ușii nu se mai vede aproape nimic, a reușit cumva să observe câteva siluete care păreau să umble la yală.

Mai multe echipe ale Secției 12 au sosit la fața locului și s-au întâlnit în apropierea scării cu un bărbat, pe numele său Roman Hurin, care nu vorbea limba română și care le-a prezentat un pașaport ucrainean.

Alți doi ucraineni, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel, erau ascunși la ghena de la etajul 4 al imobilului. Cei doi aveau în posesie mai multe instrumente necesare la spargerea ușilor.

Polițiștii i-au percheziționat pe indivizi, timp în care femeia care reclamasae situația la 112 a ieșit din apartament și a remarcat astfel că pe vizorul ușii sale și pe cele ale vecinilor din jurul apartamentului atacat de hoți fuseseră lipite frunze verzi, cu bucăți de bandă adezivă de culoare albă.

Odată cu percheziționarea mașinii au fost găsite și alte unelte folosite pentru spargerea ușilor.

Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel au refuzat să dea declarții în fața anchetatorilor, iar Roman Hurin a negat comiterea faptei. Neoficial, unul dintre ei ar fi afirmat că a rămas fără bani din cauza războiului din Ucraina.

Ar fi vorba despre hoți cu experiență, care au dat lovituri și în alte state europene, spun surse apropiate anchetei pentru Gândul.

Judecătoria Sectorului 3 i-a plasat în arest preventiv doar pe Maksym Kucherenko și pe Vasyl Pitel, în timp ce Roman Hurin, ucraineanul găsit în fața blocului, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe