Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)

Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
Foto: Greenpeace Romania / Facebook

Mihai Dragolea, unul dintre jurnaliștii bătuți, joi, într-o pădure din județul Suceava, în timp ce filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri, a povestit, pentru B1 TV, cum s-a întâmplat totul. Acesta a spus că el, regizorul Radu Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Boşutar au fost atacați cu topoare și bâte de circa 15 indivizi. Dragolea a remarcat că sunt foarte multe furturi de ascuns și mulți bani în joc, de vreme ce acești indivizi și-au permis să riște făcând așa ceva: „Să ataci cu tentativă de omor, în 2021, oameni care fac filme și activiști de mediu înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme dacă-ți asumi un așa act”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mihai Dragolea, despre agresiunea de lângă Vatra Dornei

„Realizez cu Radu Mocanu un documentar despre tăierile ilegale și starea pădurii din România. Îl avem și pe Tiberiu Boșutar. Ieri am urcat într-un fond forestier de lângă Vatra Dornei unde ne-a invitat un localnic, că s-ar petrece niște tăieri ilegale.

Când am ajuns la deal am început să auzim niște motoare care veneau spre noi. Tiberiu ne sugera că poate e șeful de ocol privat și proritarul terenului sau patronul firmei care exploatează, vrând să aibă un dialog cu el, Tibi consideră că asta e calea, să ai un dialog, să vorbească cu ei.

Erau vreo 15 inși, nouă ni se păreau 20, că eram sub imperiul șocului, care s-au năpustit asupra noastră cu topoare și cu bâte. Ne-au spus ”opriți camera!”.

S-au năpustit asupra noastră, eu cu Radu stătean pe locurile din spate, țineam de uși să nu ne intre în mașină. Vedeam că în față ușile erau deschise și spre Tibi se aruncau pumni, piciore și bâte.

Au deschis și ușile noastre, pe Radu Mocanu l-au scos din mașină. El a suferit un șoc din ăsta și a uitat total ce se întampla acolo, nu mai înțelegea nimic. Mi-au dat un pumn – și lui – unul în burtă și unul în spatele capului, că încă simt o presiune. Mi-a dat un pumn în față.

Atunci m-am aruncat într-o vale plină cu vegetație și am fugit să sun la 112. Am fost localizat și a venit poliția în timp util, încă mai erau la locație acei făptași.

Eu am fot adus de un echipaj de jandarmerie chemat în ajutor, deci probabil au fost agresivi cu primu echpaj de poliție”, a povestit jurnalistul Mihai Dragolea, pentru B1 TV.