Ministerul Sănătății: Cele 132 de laboratoare autorizate vor putea emite de joi rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă (DOCUMENT)

Ministerul Sănătății: Cele 132 de laboratoare autorizate vor putea emite de joi rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă (DOCUMENT)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cele 132 de laboratoare autorizate la nivel național vor putea emite rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă, începând de joi, 9 decembrie, a anunțat miercuri seară Ministerul Sănătății.

Lista cu cele 132 de laboratoare autorizate poate fi consultată integral AICI

Ministerul Sănătății, precizări despre testarea COVID-19 cu validare rapidă

„În aplicarea Hotărârii de Guvern privind privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență comunică următoarele proceduri de lucru:

La nivel național, cele 132 laboratoare autorizate vor putea emite, începând de mâine, 9 decembrie a.c.,  rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă.

În cea de-a doua etapă, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapida va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie. În acest moment ei pot efectua teste COVID19 cu validare în 24 de ore.

Operaționalizarea întregii rețele de puncte de testare cu validare rapidă va fi realizată până la sfârșitul lunii”, se arată în comunicatul transmis miercuri seară de Ministerul Sănătății.

La nivel național au fost confirmate aproape 1.300 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, arată bilanțul comunicat miercuri de autorități. La ora de transmitere a datelor, numărul total de pacienți COVID-19 din unitățile sanitare de profil era de 4.959, iar 807 dintre aceștia se aflau la Terapie Intensivă.

Cele mai recente date oficiale despre vaccinarea anti-COVID-19 arată că la nivel național au primit măcar o doză de ser peste 7,82 milioane de persoane. Schema a fost completată la circa 7,57 milioane de persoane, iar 1,71 milioane au primit chiar și a treia doză.