Ministrul Agriculturii îi invită pe jurnaliști în "intimitatea cunoașterii" la o lecție despre grâu: Eu știu unde se caută spicul

Ministrul Agriculturii îi invită pe jurnaliști în "intimitatea cunoașterii" la o lecție despre grâu: Eu știu unde se caută spicul
Foto: Evz

Ministrul Agriculturii a venit cu o nouă declarație care a stârnit hohote de râs. Întrebat despre starea agriculturii românești, Petre Daea a susținut că este bucuros că a plouat în unele regiuni ale țării, dar este trist că în altele nu a plouat.

"Am vazut 28 de judete si m-am bucurat foarte mult ca imediat ce s-a topit zapada au aparut ploile. Acestea sunt atat de necesare la iesirea din iarna pentru a spala frunzele. (…) Vegetatia este buna la aceasta data, rapita a iesit bine din iarna, iar vegetatia este normala. Ma intristeaza insa faptul ca in partea de vest a tarii este o lipsa de apa, in zona Arad si Timis.

Nu va pot estima productii pentru ca este prea devreme, iar un specialist nu se hazardeaza, el isi cauta explicatiile facand determinari la fata locului", a declarat Petre Daea, citat de ziare.com.

Mai mult, acesta a adresat jurnaliștilor o invitație cel puțin neobișnuită.

"O sa mergeti cu mine cand vreti ca sa va arat in intimitatea cunoasterii cum se poate determina o productie de grau vazand doar frunzele. Eu stiu unde se cauta spicul. Este meseria mea si mi-ar fi drag daca s-ar gasi printre dumneavoastra prieteni ai meseriei sau doritori de a cunoaste sa le arat ceea ce nu se vede si sa inteleaga ceea ce eu le spun, fara a se interpreta deformat cuvintele", a mai susținut Daea.

Urmăriți B1TV.ro și pe