Ministrul Agriculturii, Petre Daea, atenționat de mitropolitul Banatului: Deschideți punga pentru irigații. Nu mai vorbim de o agricultură medievală (VIDEO)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, atenționat de mitropolitul Banatului: Deschideți punga pentru irigații. Nu mai vorbim de o agricultură medievală (VIDEO)

Aflat în Timişoara, la o expoziţie de agricultură, ministrul Petre Daea a primit un mesaj de la mitropolitul Banatului. Să nu uite să deschidă punga pentru irigaţii, pentru că nu mai putem realiza agricultură medievală. "Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă", l-a mai atenţionat mitropolitul pe Daea, informează B1 TV.
Mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfinţitului Ioan Selejan, nu l-a menajat deloc pe ministrul Agriculturii, Petre Daea. A profitat de faptul că s-a întâlnit cu acesta la deschiderea unui eveniment agicol şi i-a dat câteva poveţe. Sub sfatul duhovnicesc s-au aflat însă şi înţepături.

”Vă rog să faceți tot ce este posibil pentru modernizarea și sprijinirea fermierilor și să deschideți punga pentru irigațiile din agricultură. Nu vom putea concura cu ceea ce înseamnă producție europeană în alte părți fără irigații. De aceea, eu zic că pentru aportul atât de important pe care-l aduce agricultura PIB-ului României, de acolo se poate rupe un pic pentru a începe și a merge irigațiile pentru culturile mari, pentru că nu mai putem în situația de astăzi să așteptăm să vină ploaia. Dumnezeu ne dă, dar în traistă nu ne bagă. Nu mai vorbim de o agricultură primară, medievală, ci de o știință a agriculturii”, l-a atenţionat mitropolitul Banatului pe Daea, potrivit pressalert.ro.

În replică, ministrul Agriculturii a susţinut că există bani în programul Guvernului de a reabilita "cele două milioane de hectare de irigații din România".

”De fiecare dată când îți propui să analizezi fenomenul agricol, te împinge spre imensitatea lui, spre complexitatea fenomenului, spre interdependența între factori, spre o analiză profundă și atentă. Iată de ce devine extrem de complicat și foarte pretențios să îți propui construirea unei traiectorii viitoare pentru agricultură”, a spus Petre Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, atenționat de mitropolitul Banatului: Deschideți punga pentru irigații. Nu mai vorbim de o agricultură medievală

#DIRECT_ONE_9aae00#

Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)