Ministrul Culturii îi cere ministrului Sănătății să-i includă pe lucrătorii din domeniul spectacolelor și pe cei muzee şi biblioteci în etapa a doua de vacciare anti-COVID-19

Ministrul Culturii îi cere ministrului Sănătății să-i includă pe lucrătorii din domeniul spectacolelor și pe cei muzee şi biblioteci în etapa a doua de vacciare anti-COVID-19
Foto: facebook.com/PNLGheorghiuBogdan

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, i-a solicitat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, ca în etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19 să fie incluși și lucrătorii din domeniul spectacole, activități culturale și recreative, cei din domeniul muzeal și al colecițiilor publice, precum și lucrătorii din biblioteci. În acest sens, Gheorghiu a cerut modificarea Hotărârii de Guvern privind aprobarea strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, după cum se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

Ministrul Culturii cere vaccinarea în etapa a doua a lucrătorilor din domeniul spectacolelor, din muzee și biblioteci

„Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, a transmis solicitare către Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, de modificare a Hotărârii de Guvern 1031/2020 privind aprobarea strategiei de vaccinare împotriva COVID – 19, astfel:

1. Anexa, capitolul XI, subcapitolul 2, punctul 2 al literei C, după punctul (viii) al literei a) prin introducerea a trei noi puncte, punctele și cu următorul cuprins:

IX. lucrătorii din domeniul spectacole, activități culturale și recreative

X. lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice

XI. lucrătorii din biblioteci

Având în vedere contextul actual de prelungire a restricțiilor în ceea ce privește organizarea de evenimente și festivaluri culturale pe teritoriul României, în contextul pandemiei COVID – 19, precum și lipsa unui orizont estimat de timp în care industria se va putea relansa, Ministerul Culturii consideră oportună vaccinarea lucrătorilor culturali în faza a II-a pentru a susține sectorul și a facilita reluarea activităților culturale cu public în viitorul apropiat”, au transmis reprezentanții Ministerului Culturii.

Ministrul Culturii îi cere ministrului Sănătății să-i includă pe lucrătorii din domeniul spectacolelor și pe cei muzee şi biblioteci în etapa a doua de vacciare anti-COVID-19

Ministrul Culturii a fost vaccinat, miercuri

Ministrul Bogdan Gheorghiu a fost vaccinat, miercuri, împotriva noului coronavirus, împreună cu cei mai mulți dintre membrii Guvernului. După ce i-a fost administrat serul anti-COVID-19, Gheorghiu a declarat că, în calitate de ministru al Culturii știe că foarte multă lume își dorește ca spectacolele să poată fi reluate cu public în sală. Totodată, ministrul i-a îndemnat pe români să se vaccineze cu încredere.

”Cu cât ne vom vaccina mai mulţi, cu atât va fi mai aproape ziua când vom reveni cu toţii la normalitate. Ca ministru al Culturii, pot să vă spun că este foarte multă lume care aşteaptă revenirea actorilor pe scene, cu public în sală, revenirea artiştilor din opere sau din teatrele de balet, tot aşa, pe scenă, cu public în sală. Este foarte uşor de făcut acest vaccin, nu e nici dureros. Cu toţii, până acum, ne simţim foarte bine şi îndemn pe toată lumea să se vaccineze, pentru că va fi spre binele tuturor”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

A doua etapă a campaniei naționale de vaccinare a început pe 15 ianuarie. În această etapă pot fi vaccinați anti-COVID-19 românii cu vârste de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și angajații din sectoare de activitate considerate esențiale.

Urmăriți B1TV.ro și pe