Ministrul Sănătății: Gabriel Cotabiță este îngrijit de cei mai buni medici. Orice om care merge la fitness să facă o evaluare medicală înainte, mai ales dacă are unele afecţiuni sau o anumită vârstă

Ministrul Sănătății: Gabriel Cotabiță este îngrijit de cei mai buni medici. Orice om care merge la fitness să facă o evaluare medicală înainte, mai ales dacă are unele afecţiuni sau o anumită vârstă
Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a făcut, miercuri, precizări despre starea de sănătate a cântărețului Gabriel Cotabiță. Acesta a dat asigurări că artistul este îngrijit de cei mai buni medici.

„Gabriel Cotabiţă, pot să vă spun că este îngrijit de cei mai buni medici şi de cele mai bune asistente. Personalul este extraordinar”, a spus Nicolae Bănicioiu, care a fost prezent la inaugurarea Laboratorului de Electrofiziologie Clinică şi Pacing din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, informează Gândul.

Şeful Secţiei de Cardiologie, profesor dr. Maria Dorobanţu, întrebată dacă noul echipament din Laboratorul Electrofiziologie Clinică şi Pacing poate fi folosit şi pentru Gabriel Cotabiţă, a spus: „Dacă s-ar fi identificat că el face aritmie, şi este posibil să fi făcut şi înainte, da. În momentul ăsta, este depăşită situaţia din acest punct de vedere”.

Totodată, Bănicioiu  spune că este normal ca orice om care merge la fitness să facă o evaluare medicală înainte, mai ales dacă are unele afecţiuni sau o anumită vârstă, dar consideră că ar trebui să existe şi supraveghere medicală, situaţie pentru care se caută soluţii de reglementare.

„În sălile de sport, de fitness, ar trebui totuşi o supraveghere medicală sau cel puţin o evaluare medicală înainte de a merge la antrenamente, mai ales pentru persoanele care prezintă anumite riscuri. În general, în momentul în care vrei să urmezi un program cu exerciţii fizice mai complex, trebuie să ai şi un acord de la medicul care te tratează. Evident că trebuie să ai o evaluare făcută de medic. Creăm noi, în momentul de faţă, o propunere. Am înţeles că sunt în câteva ţări chestiuni similare, s-au luat măsuri similare şi, practic, ne inspirăm din alte situaţii”, a s
pus ministrul Sănătăţii.

Ultima oră
07:42 - „Nu, nu, nu! O seară bună!”. Gică Hagi a plecat de la interviu, când a primit această întrebare…
07:28 - Liviu Dragnea, atac la adresa lui Dacian Cioloș: „Foarte slab. Nu are toate butoanele la el”. Ce reproșează PSD-ului
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)