Ministrul Sănătății: Şase noi cazuri de infectare cu tulpina britanică a COVID-19 confirmate în România

Ministrul Sănătății: Şase noi cazuri de infectare cu tulpina britanică a COVID-19 confirmate în România

Încă șase noi cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-COV-2au fost confirmate în România de Ministerul Sănătății.

Pacienții sunt trei bărbați, din Bihor,București și Ilfov șitrei femei din Bucureşti și Dâmbovița.

Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile că au fost raportate 6 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7.”, se arată în comunicatul de presă, potrivit news.ro.

Este vorba despre trei bărbaţi, din Bihor (35 de ani), Ilfov (63 de ani) şi Bucureşti (39 de ani), şi trei femei din Bucureşti (69 de ani şi, respectiv, 47 de ani) şi Dâmboviţa (54 de ani), pentru care se vor efectua anchete epidemiologice.Probele prelevate de la acești pacienți au fost supusesecvenţierii genomului la Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.

Anchetă epidemiologică la Botoșani

Luni, 1 februarie 2021, oanchetă epidemiologică a fost declanșată la Botoșani, după ce trei tineri au fost confirmați pozitiv cu varianta britanică.

Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au prelevat mai multe probe de la persoane din judeţ care au intrat în contact cu cei trei tineri. Aceștia, cu vârste între 18 şi 28 de ani au plecat la muncă în Germania, iar în urma testărilor efectuate la locul de muncă au fost diagnosticaţi ca fiind purtători ai noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, crie Agerpres.

10 români infectați cu tulpina britanică până luni, 1 februarie 2021

Încă 10 cazuri cu tulpina britanică a virusuluiCOVID-19au fost descoperite în România, până luni, în urma unei analize de laborator. Din cele 79 de genomuri SARS-CoV-2, probe recoltate în perioada 13 – 21 ianuarie 2021 și provenite din mai multe orașe ale țării (București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia, Călărași), s-a constatat că 10 dintre acestea conțin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 6 probe, din Vâlcea, 2 probe, și din Cluj, 2 probe. Așadar, există posibilitatea unei transmiteri comunitare, spun specialiștii.

Urmăriți B1TV.ro și pe