Ministrul Turismului: Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu am spus să ne folosim de legende, de simboluri naționale în promovare (VIDEO)

Ministrul Turismului: Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu am spus să ne folosim de legende, de simboluri naționale în promovare (VIDEO)
Foto: capital.ro

Ministrul Turismului Mircea Dobre a declarat marți, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Talk B1, că nu s-a pus niciodată problema de schimbare a brand-ului turistic al României, de înlocuire a simbolului actual, frunza, cu o oaie. Ministrul a spus că intenția este aceea de a promova turismul românesc cu ajutorul legendelor naționale.

”A fost prima ședință a Comitetului Consultativ în Turism în care, în momentul în care se întrunește pentru prima dată acest comitet are loc o alegere a consiliului director. În perioada aceea, când era procedura de alegere, eu am deschis principial această discuție să ne folosim de aceste simboluri naționale, pentru că Miorița este un simbol național și nu cred că mă poate contrazice nimeni, și să putem în valoare toate legendele pe care le avem. Dar, nicidecum nu am zis…, nu m-am folosit de oaie, cum scrie în acel articol.

Eu m-am referit la simbol, la legendă, nu m-am referit direct la animal”, a explicat ministrul.

Ministrul Turismului: Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu am spus să ne folosim de legende, de simboluri naționale în promovare

#DIRECT_ONE_lxmg7p#

Acesta a mai spus că brand-ul de țară nu poate fi schimbat timp de cinci ani.

”Brand-ul de țară nu se poate modifica cinci ani. De la 2015 până în 2020 nu se poate schimba brand-ul de țară. Cine a băgat această falsă teme, ori nu cunoaște, ori este de rea credință.

Eu nu am discutat că schimbăm brand-ul de țară. Este imposibil de schimbat scrisul acela ”România”, cu frunza deasupra. Să uităm de așa ceva.

Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu v-am spus să ne folosim de legende, de aceste simboluri naționale în promovare pentru că avem de realizat câteva broșuri noi, avem de realizat promovarea externă, dar avem de realizat și promovarea internă a României că, de fapt, cei mai mulți turiști sunt în România, plus încă trei milioane de cetățeni români care sunt în diaspora și vin de două ori pe an și cheltuiesc bani și în scop turistic în România. Eu la asta m-am referit, nu m-am referit să schimb brand-ul de țară”, a mai spus Mircea Dobre.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației