Minore bătute și torturate psihic, la lotul național de judo. Președintele Federației, Cozmin Gușă, reacție halucinantă: ”Adevăratele victime sunt tocmai oamenii dedicaţi acestui sport” (VIDEO)

Minore bătute și torturate psihic, la lotul național de judo. Președintele Federației, Cozmin Gușă, reacție halucinantă: ''Adevăratele victime sunt tocmai oamenii dedicaţi acestui sport'' (VIDEO)

Scandal de proporţii la Federaţia Română de Judo. Mai multe minore judoka acuză agresiuni inimaginabile în cantonamentele echipei, informează B1 TV. Fetele, cu vârste între 12 şi 16 ani, povestesc cum au fost snopite în bătaie, bruscate până s-au lovit cu capul de dulapuri de metal, disciplinate pe spate „cu corzi de cauciuc de 10 centimetri” și avertizate să nu plângă pe timpul bătăii, pentru că le va fi şi mai rău.

După o muncă de luni de zile, reporterul GSP Justin Gafiuc a reușit să convingă cinci fete să povestească prin ce au trecut la Cluj, în cantonamentul lotului național de judo.

Direct acuzaţi sunt Florin Bercean, Gianina Andreica şi Ana Maria Mititelu.

”Bercean a luat o frânghie învelită în cauciuc şi m-a pocnit cu ură în creştetul capului. M-a luat ameţeala, a început să-mi curgă sânge din nas”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cele cinci judoka povestesc cum au fost snopite în bătaie, bruscate până s-au lovit cu capul de dulapuri de metal, disciplinate pe spate „cu corzi de cauciuc de 10 centimetri” și avertizate să nu plângă pe timpul bătăii, pentru că altfel le va fi mai rău.

În tot acest timp, de două săptămâni, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Federația de Judo nu au întreprins niciun demers ca să discute cu fetele și nu au avut nicio reacție publică.

„N-avem nicio sesizare oficială, astfel încât să avem o bază pentru a putea demara propria anchetă internă”, a anunţat Constantin Matei, noul ministru al Tineretului și Sportului.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo este nimeni altul decât Cozmin Guşă, patronul Realitatea TV.

”Este un principiu în mass media, pe care l-am explicat de mai multe ori: lupi între noi, haită cu cei de afară”, a declarat Gușă la un moment dat.

Acum, el nu suflă o vorbă despre trauma acestor fete, dar, ca de fiecare dată, vorbește de ”servicii” și ”oamenii lui Coldea”.

”Adevăratele victime sunt tocmai oamenii dedicaţi acestui sport”, spune patronul Realității TV, referindu-se la antrenorii care agresează fetele.

În schimb, Gușă plânge de mila postului său de televiziune. Asta în contextul în care Realitatea riscă falimentul din cauza datoriilor de 100 de milioane de lei pe care le are la stat. Pe punctul de a-și pierde televiziunea, Cozmin Gușă a făcut anunțul privind înființarea Partidului Realitatea. Pe 10 octombrie, la Tribunalul București, directorul postului, Edward Pastia, Octavian Hoandră și alte persoane au depus actele pentru înscrierea acestui partid..

Gușă a mai fost implicat în politică. În 2005, alături de Lavinia Șandru, el a pus bazele Partidului Inițiativa Națională. În decembrie 2011, PIN a încheiat un protocol de fuziune prin absorbție cu UNPR.