Mircea Băsescu și Marian Căpățână au dat declarații contradictorii la Tribunalul Constanța

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au dat declarații contradictorii la Tribunalul Constanța
Foto: ziuaconstanta.ro

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au dat, vineri, declarații contradictorii la Tribunalul Constanța, la primul termen în dosarul în care sunt judecați pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Procesul a durat peste cinci ore și a avut multe momente tensionate. Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost aduși, vineri dimineață, la Tribunalul Constanța, primul sosind din arest de la București, iar cel de-al doilea de la Penitenciarul Poarta Albă.

La începutul procesului, judecătoarea a pus în discuție cererea formulată de Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial.

Acesta a cerut să se constituie parte civilă în acest proces pentru a-și recupera suma de 250.000 de euro. Solicitarea a fost respinsă de către judecătoare, care a menționat că infracțiunea de trafic de influență, care apare în acest dosar, este una de pericol, și nu de prejudiciu, potrivit Mediafax.

Marian Căpățână a cerut apoi ca rechizitoriul să fie citit în întregime, și nu să-i fie prezentat în mod succint, ceea ce judecătoarea a și făcut.

După ce au fost înștiințați asupra faptelor pentru care au fost trimiși în judecată, Marian Căpățână a spus că dorește recunoașterea faptelor pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă, iar Mircea Băsescu nu a preferat acest lucru, vrând să dea o declarație în fața instanței pentru a prezenta cum s-au petrecut faptele din punctul său de vedere.

Totuși, Marian Căpățână a ținut să sublinieze că nu este de acord cu tot ceea ce scrie în rechizitoriu, el precizând că suma pe care și-ar fi însușit-o nu a fost de 350.000 de euro, cum afirmă procurorii DNA, ci de 100.000 de euro, bani pe care i-ar fi înapoiat la un moment dat. Din acest motiv, cererea sa de a beneficia de judecată simplificată a fost respinsă de către judecătoare, specificând că atunci când a ales să-și recunoască vinovăția înseamnă că este de acord cu tot ce au spus anchetatorii și în acel moment pentru el procesul se încheia.

Instanța a hotărât ca ascultarea celor doi să se facă separat, astfel că Marian Căpățână a fost scos din sala de judecată, iar Mircea Băsescu a început să prezinte cum s-au desfășurat faptele.

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele