Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest, a decis Tribunalul Constanţa

Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest, a decis Tribunalul Constanţa

Tribunalul Constanța a respins, luni, solicitările lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu.

Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare, la Curtea de Apel Constanța, relatează Mediafax.

Magistrații Tribunalului Constanţa au luat în discuţie, luni, legalitatea măsurii arestării preventive în cazul lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână, trimişi în judecată în dosarul privind mita primită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Totodată, avocații celor doi au solicitat revocarea măsurii arestării preventive și înlocuirea acesteia cu arestul la domiciliu.

Instanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive în cazul celor doi și a respins ca nefondată solicitările avocaților, astfel că Mircea Băsescu și Marian Căpățână vor fi cercetați în continuare în stare de arest preventiv.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi preventiv în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Cei doi au fost trimişi în judecată în 14 iulie, în stare de arest preventiv, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul în care Mircea Băsescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa.