Mircea Fechet, la Asociaţia Ateliere Fără Frontiere: E timpul să ne gândim serios şi la reutilizarea deşeurilor

Mircea Fechet, la Asociaţia Ateliere Fără Frontiere: E timpul să ne gândim serios şi la reutilizarea deşeurilor
Foto: Mircea Fechet / Facebook

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat, joi, în cadrul unei vizite la sediul Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere (AFF), că România a început să progreseze în domeniul reciclării, dar este timpul să ne gândim serios şi la reutilizarea deşeurilor, deoarece impactul asupra mediului este mai redus în comparaţie cu reciclarea.

Mircea Fechet: Am început să progresăm în domeniul reciclării, dar este timpul să ne gândim serios şi la reutilizarea deşeurilor

Oficialul spune că impactul reutilizării deşeurilor asupra mediului este mai redus în comparaţie cu reciclarea.

„Am început să progresăm în domeniul reciclării, dar este timpul să ne gândim serios şi la reutilizarea deşeurilor, acţiune al cărei impact asupra mediului este mai redus în comparaţie cu reciclarea, deoarece nu implică un proces industrial. Un astfel de atelier ca cel al asociaţiei, dovedeşte că putem face trei fapte bune într-un singur gest – donăm calculatoare vechi şi ajutăm mediul, susţinem educaţia online, creăm locuri de muncă pentru cei vulnerabili”, a spus ministrul, potrivit news.ro.

Oficialul a făcut joi o vizită de lucru la sediul Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere (AFF). Asociaţia colectează deşeuri electrice şi electronice, le recondiţionează şi le donează copiilor din familii defavorizate. Până la finalul lunii octombrie, în atelierele asociaţiei au fost recondiţionate şi donate 1.700 calculatoare, iar cererea pentru aceste echipamente este în continuă creştere.

În cadrul acesteia Mircea Fechet a semnat o etichetă ce se va regăsi pe toate calculatoarele donate anul acesta. Alături de semnătura sa, se află şi cea a beneficiarului Marius Istodor, cel care l-a îndrumat pe ministru în recondiţionarea calculatorului.

Procesul de recondiţionare a echipamentelor implică şi persoane vulnerabile sprijinite de asociaţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe