Mircea Geoană, după anexarea celor 4 regiuni ucrainene de către Rusia: „Referendumurile trucate nu au nicio legitimitate” (VIDEO)

Mircea Geoană, după anexarea celor 4 regiuni ucrainene de către Rusia: „Referendumurile trucate nu au nicio legitimitate (VIDEO)
Ce a declarat Mircea Geoană despre războiul din Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a avut o primă reacție după ce președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Acesta a comentat despre referendumurile trucate din cele 4 regiuni, pe care le-a carcterizat ca fiind nelegitime, încălcând  în mod flagrant Carta Națiunilor Unite.

Mircea Geoană, reacție după anexarea celor 4 regiuni ucrainene

„Referendumurile trucate din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson nu au nicio legitimitate și încalcă în mod flagrant Carta Națiunilor Unite. O anexare a unui teritoriu atât de extins nu a mai fost încercată în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace. Liderii NATO, conducerea NATO, comunitatea internațională nu recunosc și nu vom recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a acestor teritorii de către Federația Rusia”, a declarat Geoană, pe pagina sa de Facebook.

„Țin să precizez, pentru opinia publică de acasă și pentru comunitățile românești din țară și din străinătate, că în acest moment nu avem informații care să indice o schimbare a posturii nucleare a Rusiei, suntem, evident, vigilenți, dar vreau să fac această precizare pentru cei de acasă”, a adăugat Mircea Geoană.

„Știm că următoarele luni vor fi dificile economic, social și poate chiar și politic, în țările noastre. La nivelul conducerii Alianţei, la nivelul nostru, ca naţiuni democratice, trebuie să fim în continuare extrem de uniți, determinați, să depăşim împreună acest moment dificil şi acest lucru este o prioritate pentru noi, aici, la NATO”, a conchis Geoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe