Moderna investighează posibile reacţii adverse la vaccinul pentru Covid-19 în SUA

Moderna investighează posibile reacţii adverse la vaccinul pentru Covid-19 în SUA
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Moderna a anunţat, marţi, că a primit informațiide la departamentul pentru sănătate din California că mai multe persoanesunt tratatela un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la vaccinul său pentru COVID-19 dintr-un anumit lot, potrivit Reuters.

Compania a precizat acest lucru dupăce cel mai cunoscut epidemiolog din California a publicat un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinărilor cu dozele din lotul 41L20A, din cauza unor posibilereacții alergice care sunt investigate.

”A fost raportat un număr neobișnuit de mare de posibile reacții alergice pentru acest loc de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puțin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Moderna a spus că nu are cunoștință dereacții adverse de la alte centre de vaccinare care ar fi putut să administreze vaccinuri din același lot sau din alte loturi. Astfel, 307.300 de doze de vaccin din lotul respectiv rămân în depozit, dintr-un total de 1.272.200 de doze produse.

Moderna a specificat că lucrează împreună cu autoritățile de reglementare în domeniul sănătății pentru înțelegerea cazurilor și dacă trebuie oprită utilizarea lotului.

Aproape un milion de doze din lotul respectiv au fost deja distribuite la circa 1.700 de centre de vaccinare din 37 de state, potrivit companiei.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE