Modificări ale traficului în Capitală cu ocazia Târgului de Crăciun

Modificări ale traficului în Capitală cu ocazia Târgului de Crăciun
Imagine de la Târgul de Crăciun din București. Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Polițiștii bucureșteni anunță că traficul rutier va fi restricţionat, cu ocazia desfăşurării Târgului de Crăciun – în data de 9 decembrie, între orele 18,00 – 23,00, precum şi în zilele de 10 şi 11 decembrie, între orele 15,00 – 23,00 – pe Bulevardul Unirii, perimetrul cuprins între Bulevardul I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei, cu permiterea traversului dinspre Splaiul Independenţei spre Bulevardul Regina Maria, precum şi pe cele două bretele adiacente Pieţei Constituţiei.

Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, se va deschide pe 20 noiembrie și se va încheia pe 26 decembrie; programul zilnic al activităților este între orele 10.00 – 23.00.

Sfaturile Poliției Rutiere

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, Poliţia a dispus măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulaţie şi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă şi să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor precum şi a celorlalţi participanţi la trafic, să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic, să-şi păstreze calmul, să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei.

Harta cu restricţii poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro.

Cât scot bucureștenii pentru o clătită sau un langoș

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar românii vor intra, în curând, în „febra” cumpărăturilor. Însă, până atunci, oamenii își fac drum în zona târgurilor de Crăciun, pentru a se înfrupta din bucate tradiționale și preparate dulci. De pildă, cine dorește să mănânce un langoș sau o clătită cu ciocolată, trebuie să își facă socotelile dinainte să plece de acasă.

Cine dorește să mănânce, de exemplu, o clătită, trebuie să scoată din buzunar în jur de 30 de lei. Cât despre langoș, indiferent de umplutura pe care o are, costă 15 lei. Iar, dacă pe lângă preparatele dulci mai alegi să bei și un pahar cu vin fiert, scoți încă 10 lei din buzunar. Cei care doresc să ia și o sticlă de 0,7 litri de vin acasă, prețul e de 25 de lei. O turtă dulce ajunge și la prețul de 20 de lei, potrivit Cancan.

Și prețurile la meniurile românești sunt mari

Cât despre un simplu meniu românesc, și aici prețul este ușor ridicat. De exemplu, dacă vrei să te înfrupți dintr-o porție de varză cu ciolan, șorici și cartofi prăjiți, nota de plată va fi peste 100 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe