Moment stânjenitor pentru un jandarm din Cluj, la o demonstrație pentru un eveniment din oraș. A nimerit cu greu niște baloane aflate la 4 metri (VIDEO)

Moment stânjenitor pentru un jandarm din Cluj, la o demonstrație pentru un eveniment din oraș. A nimerit cu greu niște baloane aflate la 4 metri (VIDEO)
Foto: captură video Stiridecluj.ro

Un jandarm din Cluj a fost protagonistul unui moment stânjenitor în cadrul unui eveniment organizat la Baza Sportivă „La Terenuri”, când a încheiat cu greu un banal exercițiu de țintire, Stiridecluj.ro.

Moment stânjenitor pentru un jandarm din Cluj

Deși exercițiul a fost menit să arate forța Jandarmeriei Cluj, felul în care s-a derulat a ridicat semne de întrebare cu privire la pregătirea jandarmilor și la capacitatea lor de a ținti un potențial infractor chiar și de la distanțe mici.

Imaginile arată că un jandarm a reușit să țintească baloanele ținute de colegul său, aflat la doar câțiva metri distanță, abia după câteva încercări – deși colegul stătea nemișcat, ceea ce adesea nu este valabil și în cazul infractorilor agresivi.

„Prima dată a fost la rece, doar ca să vă arate că nu nimerește”, a spus comentatorul evenimentului, când jandarmul a reușit în sfârșit să lovească toate țintele.

Imaginile VIDEO pot fi urmărite AICI

Jandarmii sunt obligați să participe periodic la programe de pregătire profesională pentru antrenarea efectivelor de ordine publică ca să acționeze unitar, legal și eficient în raport cu evoluția situației operative, pentru perfecționarea cooperării între acestea și pentru îndeplinirea cu profesionalism a misiunilor încredințate.

Nu este primul moment controversat pentru Jandarmeria Cluj, care fusese criticată și pentru felul în care a defilat la Parada de 1 Decembrie din 2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe