Municipiul Galați revine în scenariul galben. Ce se întâmplă cu restaurantele, cinematografele și sălile de spectacole

Municipiul Galați revine în scenariul galben. Ce se întâmplă cu restaurantele, cinematografele și sălile de spectacole
Sursa foto: Pixabay

Municipiul Galaţi revine, de luni, pentru 14 zile, în scenariul galben după ce rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 1,74 la mia de locuitori. Prin urmare în municipiu vor reintra în vigoare mai multe restricții, ridicate după ce timp de două săptă,âni orașul s-a aflat în scenariul verde, cu o rată de 1,4.

Municipiul Galati, în scenariul galben

Astfel, restaurantele şi celelalte localuri de alimentaţie publică, teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole, precum şi cazinourile şi sălile de jocuri de noroc mai pot funcţiona la interior, doar în limita a 30% din capacitate, după timp de două săptămâni au putut primi clienţi şi spectatori pe 50% din capacitatea totală.

De asemenea, rămân în continuare valabile restricţiile impuse la nivel naţional, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 21,00, restricţii de circulaţie după ora 23,00, masca obligatorie în spaţiile deschise şi închise.

„Începând cu data de 1 martie, ora 00,00, pentru unitatea administrativ-teritorială Galaţi, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 februarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Și municipiul Focşani a trecut din scenariul verde în scenariul galben, după ce rata de incidenţă a ajuns la 1,18. În acest context, începând din data de 1 martie, merg la şcoală doar elevii din ciclul primar şi din clasele terminale.

Vor fi permise de luni doar activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din clasele I-IV şi din clasele terminale, liceal profesional şi postliceal, conform purtătorului de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.Bilanțul cazurilor de coronavirus în România.

Ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19

Amintim că Grupul de Comunicare Strategicăa raportat, duminică, 2.830 de cazuri nou confirmate de COVID-19 la nivel național. Potrivit bilanțului prezentat ieri de autorități, în secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.006 de pacienți depistați cu noul coronavirus.

În intervalul 27.02.2021 (10:00) – 28.02.2021 (10:00) au fost raportate 63 de decese (33 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Satu Mare, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și București.