Municipiul Mediaș, obligat să plătească daune de 17.000 de euro după ce o fetiță de 10 ani a fost muşcată de un câine fără stăpân. Decizia instanței nu e definitivă

Municipiul Mediaș, obligat să plătească daune de 17.000 de euro după ce o fetiță de 10 ani a fost muşcată de un câine fără stăpân. Decizia instanței nu e definitivă
Foto: Pixabay

Tribunalul Sibiu a decis că municipiul Mediaş trebuie să plătească daune morale de 12.000 de euro unei fetiţe de 10 ani, care acum aproape doi ani a fost muşcată de un câine comunitar. Rudele copilei trebuie să primească și ele despăgubiri de 5.000 de euro. Sentinţa nu este definitivă, precizează News.ro.

17.000 de euro daune după ce o fetiţă a fost muşcată de un câine fără stăpân

„17.000 de euro daune obţinute pentru copilul si familia ei care au trecut prin momente teribile: copilul a fost muşcat, iar mama a pierdut sarcina de 20 de săptămâni din cauza şocului suferit. Primăria Mediaş nu şi-a asumat niciun moment răspunderea încercând să dea vina pe părinţi pentru incident”, a transmis Asociaţia Iniţiativa pentru Responsabilitate Civică (IREC), cea care a susținut familia fetiței în proces.

Magistrații s-au pronunțat doar asupra unității administrativ teritoriale municipiul Mediaş, dar IREC vrea ca la apel să obțină tragerea la răspundere și a primarului, pe baza unui precedent stabilit de asociaţie în 2020.

Fetița a fost mușcată de câine în iunie 2019, când se întorcea de la școală și mai avea puțin până ajungea acasă. Ea şi familia ei au fost reprezentate în instanţă de către o avocată al cărei copil a fost, de asemenea, atacat de un câine comunitar.

„Din perspectiva cuantificării daunelor, deşi mari faţă de media obişnuită, raportat la suferinţa generata de incidentul în sine, apreciez că este nesemnificativă”, a transmis avocata Carmen Bordei.