NATO: Cei doi militarii români au fost ucişi de doi indivizi îmbrăcați în uniforma armatei afgane

NATO: Cei doi militarii români au fost ucişi de doi indivizi îmbrăcați în uniforma armatei afgane

Un purtător de cuvânt al operațiunii „Resolute Support” a declarat că cei doi militari români care au murit sâmbătă în Afganistan au fost uciși de doi indivizi care purtau uniforme ale forțelor naționale afgane de apărare și securitate, potrivit Digi24.

Cei doi indivizi au deschis focul într-o unitate a armatei afgane din sudul Afganistanului, precizează NATO

Oficialii misiunii internaționale din Afganistan și responsabilii afgani au deschis o anchetă asupra incidentului.

„Vom continua să antrenăm, să consiliem și să asistăm forțele afgane de apărare și securitate și nu considerăm acest incident reprezentativ pentru relația dintre forțele noastre”, declară NATO.

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10:45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

În urma incidentului, celor trei militari de laforţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire,plutonierul Dumitrescu Iulianşisergentul Vizireanu Adriannu au supravieţuit.

Cei doi militari căzuți la datorie sâmbătă vor fi avansați la gradul de sublocotenent post-mortem, informează Ministerul Apărării Naționale.

Doi militari români au murit şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani. (Detalii AICI)

În urma incidentului tragic din Afganistan, cei doi militarivor fi avansaţi în grad, post-mortem, de minsitrul apărării naţionale, Mihnea Motoc. (Detalii AICI)