Nava de protocol a dictatorului comunist Ceaușescu, gazda întâlnirii dintre reprezentanții Pentagonului și cei ai MAPN

Nava de protocol a dictatorului comunist Ceaușescu, gazda întâlnirii dintre reprezentanții Pentagonului și cei ai MAPN
Asistentul secretarului american al Apărării pentru securitate internațională, Celeste Wallander, și secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru. Foto: facebook MAPN

Departamentul american al Apărării și Ministerul Apărării Naționale au adoptat, duminică, o declarație comună privind relația bilaterală în materie de apărare.

SUA au reafirmat angajamentul față flancul estic al Alianței Nord-articolul 5 din Tratatul NATO privind apărarea colectivă.

Asistentul secretarului american al Apărării pentru securitate internațională, Celeste Wallander, și secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, au discutat pe marginea unor teme legate de relația bilaterală în domeniul apărării dar și aspecte privind securitatea regională, conform declarației difuzate deopotrivă de MApN și Pentagon.

Nava de protocol a dictatorului comunist Ceaușescu, gazda oficialilor americani

De la bordul navei de protocol „Mureșul” a Forțelor Navale Române, cei doi oficiali au observat, sâmbătă, traficul barjelor și navelor de marfă care transportă cereale din Ucraina spre piața internațională.

Vizita celor două reprezentante ale armatelor americane și autohtone au vizitat, duminică, Baza Aeriana 86 din Borcea; aici au fost salutate de reprezentanții Escadrilei 53 a Forțelor Aeriene Romane unde operează avioane F-16  în sprijinul patrulelor aeriene de luptă ale NATO.

25 ani de la semnarea parteneriatului strategic dintre România și SUA

Cei doi oficiali au salutat parcursul celor 25 ani de la semnarea parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și au schimbat opinii referitoare la securitatea din regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Asistentul secretarului american al Apărării pentru securitate internațională a reafirmat angajamentul Statelor Unite, în temeiul articolului 5, față de Flancul Estic și a mulțumit României pentru găzduirea, pe baza rotațională, a unui număr semnificativ de forțe ale SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe