Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, despre scenariul lockdown-ului total: „Nu se impune revenirea la starea de urgență”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, despre scenariul lockdown-ului total: „Nu se impune revenirea la starea de urgență
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În ultimele săptămâni a început să se discute din ce în ce mai mult în spațiul public despre posibilitatea revenirii la starea de urgență. Momentan, autoritățile nu au în vedere „lockdown-ul total”, a declarat Nelu Tătaru.

„Nu se impune acest lucru. Dupăcum știți, adaptăm restricțiile la nivel local. Fiecare județ se adapteazăîn funcție de indicele de la DSP”, a declarat Nelu Tătaru miercuri, 21 octombrie.

„Aceastăpandemie nu se trateazăîn spitale, ci în prespital. Haideți săpăstrăm acele reguli și poate vom putea săodihnim și sistemul sanitar”, a mai declarat oficialul Guvernului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Adepții teoriei conspirației, în antiteză cu eforturile medicilor

Adepții teoriei conspirației îngreunează misiunea medicilor. Reprezentanții cospiraționiștilor promovează mesaje anti-testare, anti-vaccin și în general, îndeamnă la nerespectarea măsurilor de prevenție.

„Mie mi se pare absurd ca în aceste momente, în care virusul este foarte agresiv și-și exprimă prezența clipă de clipă, să mai existe semeni care se mai îndoiesc de existența acestuia. Este și o reacție de apărare din partea unora, probabil că este și o insuficientă informație, poate și de ignoranță”, a punctat medicul pentru B1.ro.

Ultima oră
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”