Nicola Inquieto, italianul acuzat că spăla banii mafiei italiene în România, EXTRĂDAT

Nicola Inquieto, italianul acuzat că spăla banii mafiei italiene în România, EXTRĂDAT

Italianul Nicola Inquieto, cercetat pentru asociere și participare în scopul comiterii de infracțiuni de tip mafiot, a fost extrădat joi în Italia.

Acesta a fost dus la Aeroportul Otopeni de polițiști, de la care a fost preluat prin intermediul Interpol de către autoritățile din Italia, urmând a ajunge la Parchetul din Napoli, scrie jurnaluldearges.ro.

Italianul Nicola Inquieto, care are numeroase afaceri în România a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT.

Afaceristul este acuzat de spălare de bani şi de asociere în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. Nicola Inquieto a fost reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Antimafia din cadrul Procuraturii Napoli.

În acest caz a fost reţinut şi fratele său Giuseppe, care locuieşte în Italia. Conform procurorilor italieni, cei doi fraţi aparţin clanului mafiot Casalese şi în particular, facţiunii lui Michele Zagara. Nicola Inquieto, care locuieşte de mulţi ani la Piteşti, a construit sute de apartamente prin firmele sale şi deţine cel mai modern centru spa din Argeş. Afacerile sale sunt evaluate la mai multe milioane de euro. Surse judiciare ne-au confirmat că Nicola Inquieto spăla bani pentru mafia italiană.

Procurorii au fost sechestru pe 400 de apartamente din Piteşti aparţinând firmelor lui Nicola Inquieto.