HALUCINANT: De ce NU a vrut Nicolae Ceaușescu SCĂRI RULANTE la METROU: ‘Ce ne trebuie nouă EXCAVATOARE aici?’

HALUCINANT: De ce NU a vrut Nicolae Ceaușescu SCĂRI RULANTE la METROU: ‘Ce ne trebuie nouă EXCAVATOARE aici?’
Foto: Hepta.ro

Deși Nicolae Ceaușescu a fost cel care a creat transportul prin subteran în Capitală, fostul dictator a avut numeroase obiecții la construirea acestuia, cerând chiar ca scările rulante să nu existe.

A MURIT ÎNDRĂGITUL ACTOR ROMÂN! DURERE FĂRĂ MARGINI… ”DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ, MAESTRE”!

Motivul a fost unul incredibil.

LACRIMI PENTRU CĂTĂLIN BOTEZATU! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ OPERAȚIA CUMPLITĂ! E DE NERECUNOSCUT (GALERIE FOTO)

Se pare că proiectul inițial prevederea două mari linii care să lege nordul cu sudul și estul cu vestul orașului, iar un inel circular de tunele să lege cele patru capate ale magistralelor.

TRAGEDIE ÎN TELEVIZIUNE! FANII LUI CABRAL SUNT ÎN LACRIMI! „S-A SINUCIS CU O STICLĂ!” IMAGINI GREU DE PRIVIT

Proiectații i-au cerut dictatorului să achiziționeze și ”escaladoare”, însă dictatorul nu a înteles foarte bine termenul ori nu a fost atent: „Ce ne trebuie nouă excavatoare aici?”.

Ce ce nu știa Ceușescu era faptul că proiectații s-au referit la escaladoare, adică scările rulante.

După ce i-au explicat termenul, Nicolae Ceaușescu a izbucnit argumentând că bucureștenii sunt grași oricum și au nevoie de mișcare, nu de scări rulante, scrie spynews.ro.

Multe dintre scările rulante de la metroul din Capitală au fost montate mult mai târziu după construirea stațiilor.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său