Ninge abundent în Harghita și Suceava. Pe mai multe drumuri naționale se intervine cu utilaje cu lamă și material antiderapant

Ninge abundent în Harghita și Suceava. Pe mai multe drumuri naționale se intervine cu utilaje cu lamă și material antiderapant
Sursa Foto: Romania24

A nins atât de mult în noaptea de vineri spre sâmbătă, încâtautoritățile au fost nevoite să intervină dis-de-dimineață, pe cinci drumuri naţionale din judeţul Harghitacu utilaje de curățarea a drumului și sare.

„Colegii din județul Harghita au avut parte în acestă dimineață de primul episod de lapoviță și ninsoare. SDN Miercurea Ciuc a acționat cu 6 utilaje care au răspândit 24 de tone de sare pe DN12, DN12A, DN12C, DN13B și DN15.
Prognoza meteo anunță temperaturi scăzute și precipitații mixte în continuare, mai ales în zonele montane, așa că vă rugăm să nu plecați la drum dacă nu aveți mașina pregătită pentru condiții de iarnă”
, au transmis reprezentanţii DRDPBraşov.

Ninge șiîn zona montană din județul Suceava

Ninsoarea continuă să cadă și în județul Suceava, în zona Pasului Tihuța, unde drumarii curăță carosabilul cu mai multe utilajele dotate cu lamă și un răspânditor de material antiderapant,pe mai multe tronsoane, respectiv pe DN 17 și DN 17A.

Potrivit ISU Suceava, se înregistrează ninsori în Pasul Tihuța, Pasul Mestecăniș (DN 17) și Pasul Palma (DN 17A), județul Suceava, cu lapoviță și ploi pe restul rețelei de drumuri naționale din administrarea SDN Câmpulung Moldovenesc, scrieromania24.ro.

Codd galben de ninsori viscolite,sâmbătă

Sâmbătă, începând cu ora 02:00 și până la ora 20:00, pentrujumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, intră in vigoareun cod galben deintensificări ale vântuluișininsori viscolite.Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Potrivit hărții emise de ANM, codul galben este valabil în regiunile înalte din județele: Suceava, Neamț, Harghita, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Hunedoara și Caraș-Severin.