Noi restricții în Ilfov. Carantina de noapte, impusă în cursul săptămânii în trei localități (VIDEO)

Noi restricții în Ilfov. Carantina de noapte, impusă în cursul săptămânii în trei localități (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

De astăzi, sunt reimpuse restricții în 31 din cele 40 de localități din Ilfov. În trei dintre acestea, va fi instituită carantina de noapte pe tot parcursul săptămânii, în alte cinci, carantina de noapte doar în weekend, iar în restul certificatul verde COVID devine obligatoriu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis noile măsuri în cursul zilei de duminică, 26 septembrie.

Măsuri și restricții impuse în localitățile din Ilfov

În localități Bragadiru, Dobroești și Mogoșoaia, se instituie carantina de noapte în toate zilele săptămânii.

Astfel, circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 20,00- 5,00, va fi interzisă cu anumite excepţii precum deplasarea în interes profesional sau pentru asistenţă medicală sau pentru achiziţionarea de medicamente.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte fie legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.

Carantina nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, de asemenea, în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Carantina de weekend, impusă în cinci localități

În alte cinci localități de lângă Capitală – și anume în Chiajna, Dărăști-Ilfov Otopeni, Popești-Leordeni și Voluntari, unde rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori, va fi instituită carantina de noapte doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, certificat verde COVID, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea cu rezultat negativ, devine obligatoriu în alte 23 de localități din Ilfov, unde rata de infectare a trecut de 3.

Printre acestea se numără Berceni, Cernica, 1 Decembrie, Domnești, Jilava, Măgurele sai Tunari, notează Hotnews.ro.

Carantina de noapte, valabilă toată săptămâna în:

  • Bragadiru – 7,75/1000 locuitori
  • Dobroești – 8,91/1000 locuitori
  • Mogoșoaia – 8,57/1000 locuitori

Carantina de noapte, valabilă doar în weekend:

  • Chiajna – 7,25/1000 locuitori
  • Dărăști-Ilfov – 6,25/1000 locuitori
  • Otopeni – 6,35/1000 locuitori
  • Popești-Leordeni – 6,68/1000 locuitori
  • Voluntari – 6,77/1000 locuitori

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său