Noi zvonuri privind plecarea lui Hans Klemm din funcția de ambasador SUA la București: Cine i-ar lua locul

Noi zvonuri privind plecarea lui Hans Klemm din funcția de ambasador SUA la București: Cine i-ar lua locul

Jurnalistul Dan Andronic revine cu o nouă serie de speculații privind viitorul ambasadorului Statelor Unite la București. Acesta susține pe pagina sa personală că diplomatul este pe picior de plecare și urmează a fi înlocuit de John Rakolta jr, actualul consul onorific al României în Detroit.

Hans Klemm a fost vizitat de o întreagă serie de zvonuri și speculații încă de la începutul anului, când Donald Trump a fost instalat în funcția de președinte al Statelor Unite. Numeroase surse l-au dat drept plecat din fruntea reprezentanței diplomatice americane la București, dar până în prezent nu a apărut nicio informație oficială despre vreun plan de schimbare a acestuia.

Persoane care este dată drept înlocuitorul lui Klemm în funcție de ambasador, John Rakolta jr, este fiul unor emigranți români din Ardeal. Acesta patronează compania de construcţii Walbridge International din Detroit și este cunoscut ca un suporter înfocat și un finanțator important al Partidului Republican din Statele Unite, partid pentru care a candidat și a câștigat Donald Trump alegerile prezidențiale.