Noua Zeelandă: Echipele de salvare continuă căutările după cutremurul de marți

Noua Zeelandă: Echipele de salvare continuă căutările după cutremurul de marți
Foto: romanialibera.ro

Miercuri dimineață, echipele de salvare continuă eforturile de scoatere a supraviețuitorilor de sub dărâmături în orașul Christchurch, după ce cutremurul de marți din Noua Zeelandă a cauzat moartea a 75 de persoane, în timp ce alte 300 sunt date dispărute. 

Premierul John Key și primarul orașului Christchurch, Bob Parker, se așteaptă ca bilanțul morților să crească în următoarele zile, acesta fiind considerat cel mai grav seism din Noua Zeelandă din ultimii 80 de ani.

„Primim SMS-uri și auzim zgomote făcute de oameni din interior, pe moment ne concentrăm asupra acestui lucru”, a declarat comisarul de poliție Russell Gibson, citat de agenția Reuters.

Operațiuni de salvare în Noua Zeelandă

Echipele de salvare au fost nevoite, în unele cazuri, să facă amputări pentru a putea scoate supraviețuitorii de sub dărâmături.

Seismul de marți, al doilea care a lovit orașul în ultimele cinci luni, a avut 6,3 pe scara Richter, valoarea pagubelor produse fiind estimată la 12 milioane de dolari.

Ultima oră
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății