"Nu e erou". Ambasadorul român la Londra, reacție după ce Florin Morariu s-a plâns că autoritățile române nu fac nimic pentru a îl proteja după faptele sale din timpul atacului terorist

"Nu e erou". Ambasadorul român la Londra, reacție după ce Florin Morariu s-a plâns că autoritățile române nu fac nimic pentru a îl proteja după faptele sale din timpul atacului terorist

Florin Morariu este numele românului care a făcut înconjorul presei internaționale după ce în timpul atacului terorist de la Londra de sâmbătă noapte a intervenit pentru a proteja oamenii în fața atacatorilor și chiar a reușit să îl lovească pe unul dintre teroriști.

După ce românul care lucrează ca brutar în Londra s-a plâns că autoritățile române nu fac nimic pentru a îi asigura protecția ca urmare a evenimentelor de sâmbătă noapte și că nimeni de la ambasadă nu l-a contactat, ambasadorul român la Londra Dan Mihalache a reacționat afirmând că nu îl consideră pe bărbat un erou, dar totuși va propune ca acesta să fie decorat.

"Am stabilit cu el și am vorbit sa ne vedem, va veni mâine la ambasada. I se va asigura protecția, nu de către ambasada, ci de autorități. Nu e un gest eroic. Propun MAE și președintelui României ca să primească o decorație a statului român. Vom vorbi cu partenerii noştri de cooperare. Sunt convins că cei din Marea Britanie vor găsi o soluţie în această privinţă. Eu nu mă pricep la aceste lucruri. Florin Morariu e un om robust. Nu e speriat aşa cum pare. Îi vom asigura protecţia în perioada următoare pentru a nu fi o ţintă pentru atacatori", a afirmat Dan Mihalache pentru Antena3.

"Sincer, în momentul de faţă, da. Sunt foarte dezamăgit. Am încercat să fac un bine, am încercat să fiu ok şi nu m-a sunat unul de la poliţie să vorbească cu mine, să mă protejeze și pe mine într-un fel sau altul. Nu m-a sunat ambasada deloc. Nimeni. Fraţilor, credeţi-mă, nimeni nu m-a contactat, în afară de voi, presa, şi prietenii mei, oameni de pe Facebook, oameni care au fost acolo și pe care i-am ajutat sau care erau în zona aia. În rest, nimeni”, a spus Florin Morariu înainte de această declarație a ambasadorului. (Detalii AICI).

Dan Mihalache s-a făcut remarcat cu o serie de declarații complet nepotrivite după atacul terorist din Londra. Acesta s-a plâns că i-a fost stricată seară de aceste eveniment deoarece era naș.

”Sunt în ţară, care e problema? Am fost chiar naş. Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Mi-a stricat un pic seara, dar asta nu înseamnă că nu am lucrat cu colegii foarte strâns ca să vedem ce e de făcut. Asta e viaţa. Am comunicat, avem celulă de criză, totul a fost sub control, de altfel cred că m-aţi auzit vorbind toată noaptea”, afirma supărat ambasadorul român. (Detalii AICI).