NU VREM SĂ MAI PLECĂM DE AICI! Profesori britanici care predau în București: ROMÂNIA ESTE O ŢARĂ GREU DE PĂRĂSIT

NU VREM SĂ MAI PLECĂM DE AICI! Profesori britanici care predau în București: ROMÂNIA ESTE O ŢARĂ GREU DE PĂRĂSIT
foto: Facebook

În timp ce mulți români sunt nerăbdători să-și părăsească țara în speranța găsirii unui trai mai bun peste hotare, mai mulți profesori britanici care predau la instituții de învățământ din București susțin că s-au îndrăgostit de această țară și că nu vor să mai plece.

Prezenți la un eveniment organizat de Ambasada Marii Britanii, mai mulți profesori britanici au avut de spus numai lucruri bune despre România și mărturisit că este o țară greu de părăsit.

Profesorul Scott Allaop trăiește în România din anul 2014 și este foarte încântat de îngrijirile medicale pe care le-a primit băiatul său la naștere. „La şase săptămâni după ce ne-am mutat aici s-a născut fiul meu. S-a născut la o clinică privată, unde a primit cele mai bune îngrijiri medicale. Nu cred că în altă parte s-ar fi putut face mai bine de atât”, a mărturisit Allaop.

David Lewis, care predă la British Council, nici nu concepe să plece de aici, spunând că „România este o ţară greu de părăsit”. Este foarte încântat de studenții lui și de cât de repede asimilează anumite lucruri.

„Românii sunt buni ascultători. În plus, a preda în România este o muncă plăcută pentru că romanii sunt dornici să vorbească engleză, se bucură să o folosească, sunt înclinaţi spre învăţătură şi prind repede”, a spus Lewis, potrivit ziare.com.

De asemenea, Olivia Neville, de 26 de ani, care predă limba engleză la Colegiul Bilingv "George Coșbuc spune că, deși se află aici de puțin timp, nu vrea să mai plece: "M-am îndrăgostit de România, de peisaje, de oameni, de mâncare".

„Elevii din România sunt inteligenţi, curioşi, vor să ştie lucruri, pun întrebări. Îmi uşurează munca pentru că sunt atât de interesaţi de tot… Sunt fericită aici, iubesc România! Sunt aici de patru luni şi chiar mă simt acasă. Cei mai mulţi dintre prietenii mei sunt români, nu am planuri să plec în altă parte. În Anglia, doar în vizită”, a adăugat Olivia.

Urmăriți B1TV.ro și pe