O aeronavă Spartan, a Forțelor Aeriene, a efectuat două misiune de stingere a incendiilor din zona Macedoniei de Nord

O aeronavă Spartan, a Forțelor Aeriene, a efectuat două misiune de stingere a incendiilor din zona Macedoniei de Nord
Foto: Facebook / DSU

O aeronava C-27 J Spartan a efectuat două misiuni, într-o regiune extrem de afectată de incendii, zin zona Macedoniei de Nord. Aeronava se află în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Potrivit datelor oferite de DSU, aeronava a acționat cu 10.000 de litri de apă în zona respectivă, regiune aflată la 100 km de Skopje.

Forțele Aeriene, două misiuni de stingere a incendiilor în Macedonia de Nord

Forțele Aeriene Române, în sprijinul  autorităților din Macedonia de Nord, în scopul limitării răspândirii incendiilor de pădure!

Aeronava C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române a efectuat astăzi 2 misiuni de sprijin,  acționând cu 10.000 l de apă, la 100km Est de capitala Macedoniei de Nord, Skopje, o zonă puternic afectată de incendii de vegetație, cu pericol de extindere.

La această misiune participă  din cadrul MApN 15 militari – piloți, personal navigant și personal auxiliar și un ofițer din cadrul  Departamentului pentru Situații de Urgență – Direcția Generală Protecție Civilă care asigură legătura cu Centrul European de Răspuns la Urgente (ERCC) si autoritățile de protectie civilă din Republica Macedonia de Nord.

Reamintim faptul că sprijinul  internațional pe care România îl acordă autorităților din Macedonia de Nord s-a realizat în baza solicitării  acestora de asistență internațională, prin Mecanismul European de Protecție Civilă”, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

Românii, misiuni de stingere a incendiilor în Grecia

Pompierii români efectuează misiuni de stingere a incendiilor și în Grecia. Echipele au ajuns în Insula Evia, puternic afectată de incendiile de vegetație. Acolo peste 500 de locuințe au fost evacuate, oamenii plecând cu feribotul, în condițiile în care drumurile au fost blocate de fum și flăcări.

Locuitorii Atenei sunt sfătuiţi să nu iasa din case din cauza fumului. Mai mult decât atât, mirosul de fum se simte până la granița dintre Bulgaria și Grecia, iar oamenilor li s-a recomandat inclusiv să țină ferestrele închise.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari