O doctoriță din Oradea a declarat la Antena 3 că vindecă pacienții de COVID folosind o schemă miraculoasă: “Mă duc pe medicația mea ieftină”

O doctoriță din Oradea a declarat la Antena 3 că vindecă pacienții de COVID folosind o schemă miraculoasă: “Mă duc pe medicația mea ieftină”
captura Antena 3

Medicul pneumolog Flavia Groșan, din Oradea, este cercetată de Colegiul Medicilor din Bihor, după ce a afirmat că și-a tratat pacienții de COVID-19 ignorând schemele de tratament din spitale și folosind propria metodă bazată pe medicamentele ieftine. Doctorița a criticat protocoalele terapeutice din spitale afirmând că duc la decesul pacienţilor. Mai mult ea susține că a vindecat bolnavi și că niciun pacient nu a ajuns intubat. În realitate, bolnavii au ajuns în stare gravă în Spitalul Municipal după tratamentul ei „miraculos”.

Inițial, Site-ul national.roa publicat marţi un articolintitulat „Un medic român face minuni. 100% vindecaţi de Covid”, care pe baza afirmaţiilor doctoriţei Flavia Groşan, medic pneumolog din Oradea, susţine că aceasta a vindecat „aproape o mie de pacienţi Covid în diferite stadii”, „fără nicio zi de spitalizare”, tratând infecţia cu coronavirusul ca pe o „pneumonie atipică”, în timp ce „în spitale se fac greşeli uriaşe şi protocolulCovid omoară, de fapt, bolnavii”.

Ce a afirmat doctorița din Oradea la Antena 3

Afirmațiile medicului nu s-au oprit aici. Ea a fost invitată de Antena 3 pentru a-și prezenta tratamentul miraculos pe care l-a folosit pentru pacienții ei.

Doctorița a povestit că pe toți pacienții i-a vindecat de infecție tratând boala ca pe o pneumonie atipică și folosind în acest sensmedicamenteclasice, ieftine.

„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. (…) Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic.„, a precizat medicul Flavia Groșan.

Ea a precizat că atunci când vine vorba despre infecția cu COVID-19, reușește să afle diagnosticul mai ales dacă pacienții au dureri de cap. Ea a precizat că chema de tratament pe care o folosește nu a apărut peste noapte, ci a utilizat-o în urmă cu 10 ani, când trata pacienți de H1N1.

„Imediat îmi dau seama dacă este gripă, Covid-19. Din durerea de cap îmi dau seama, mie nu-mi trebuie prea multe investigații. Din simptome. (…) Eu mi-am dat seama de acum 10 ani de aceste pneumonii atipice. Puțină lume știe că are rol antiinflamator claritromicina. Le spun acum, are! M-am dus cu claritromicina pe pneumoniile atipice, dar mi-am dat seama că merge și pe viruși, și pe Covid, și pe gripă. Eu așa am tratat și H1N1. Deci, schema mea nu este de ieri, de azi, este de la H1N1 (n.r. – A (H1N1), gripa porcină). Am făcut deja o poveste din schema mea, nu știu cum se va sfârși. Dumnezeu cu mila. Dar este povestea scrisă de mine, pe care nu mi-o va lua nimeni, niciodată! Povestea mea și a miilor de pacienți pe care eu i-am tratat. Am o schemă excepțională, pe care nu o spun. Atât este clar – claritromicina. Eu o spun fiecărui pacient în parte, nu este secret, întrebați-i pe pacienții mei, care nu sunt doar o mie.”, a precizat dr. Flavia Groșan pentru Antena 3.

Pe de altă parte, dr. Groşan susţine pentru o altă publicație că în spitale au loc multe decese ale pacienţilor Covid deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ceea ce provoacă edeme cerebrale.

„Eu mă duc pe medicaţie ca să controlez saturaţia din oxigen. Oxigen foarte puţin şi apoi la plimbare. (…) Eu nu dau Heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienţii intră pe picioarele lor şi se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile sunt la ATI. (…) Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturaţie, medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital şi a apelat la mine. Am reuşit să-l vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicaţie frumos până l-am vindecat. Dacă se ducea în spitale, îl intubau pe loc”, a susţinut doctoriţa.

Reacția Colegiului Medicilor din Bihor

Miercuri, Colegiul Medicilor Bihor, din care face parte dr. Flavia Groşan, s-a autosesizat, astfel că aceasta va fi cercetată de Comisia de Etică.

„Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament Covid practicate în spitale. Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile. Am sunat-o azi şi părea chiar bucuroasă”, a declaratpentru ebihoreanul.rodr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Flavia Groşan, fostă directoare a vechiului Spital TBC la mijlocul anilor 2000, ulterior angajată a Spitalului Municipal din Marghita, s-a retras din sistemul sanitar public în urmă cu aproximativ patru ani, iar de atunci deţine un cabinet privat din Oradea.

În timp ce articolul de pe national.ro susţine că dr. Groşan ar fi vindecat 100% aproape o mie de pacienţi Covid, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor arată că, în realitate, aceasta a ratat vindecarea a foarte multor pacienţi.

„În realitate, există numeroase persoane care, după ce au fost la cabinetul privat al doamnei dr. Groşan, au ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Cum să pretinzi că ai vindecat 100% o mie de oameni şi tu ştii că pacienţii tăi ajung în stare gravă în spital?„, a subliniat dr. Carmen Pantiş.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe