O echipă de elevi din Turda a inventat o aplicație pentru smartphone care înlocuiește cheia clasică pentru deschiderea ușilor (FOTO)

O echipă de elevi din Turda a inventat o aplicație pentru smartphone care înlocuiește cheia clasică pentru deschiderea ușilor (FOTO)
foto: mediafax

O echipă de cinci elevi de la Colegiul Național "Mihai Viteazu" Turda au creat o aplicație pentru telefonul mobil, numită "Lockee" și un dispozitiv care deschide și închide uși, înlocuind cheia clasică, potrivit Mediafax.

Creațiile lor au fost prezentate joi în cadrul programului de mentorat și educație practică, desfășurat în Cluj- Napoca. Elevii au ocupat locul întâi și au fost premiați cu 10.000 de lei, proiectul lor fiind considerat foarte util și bine gândit.

Aplicația și dispozitivul atașat au fost gândite pentru a ușura mecanismul de deschidere sau de închidere a unei uși. De asemenea, în cazul în care proprietarul își pierde cheia sau un vecin este rugat să intre în casa cuiva, tot ce au nevoie este telefonul mobil cu aplicația respectivă instalată.

"Am încercat să schimbăm felul în care funcţionează cheia clasică. Printr-o aplicaţie pe telefoanele cu sistemul Android sau printr-un portal web reuşim să închidem sau să deschidem uşa. Ideea noastră prevede, pe lângă aplicaţie, şi un dispozitiv ataşat de uşă, care va deschide sau închide uşa printr-o simplă apăsare de buton pe ecranul unui telefon mobil. Cu ajutorul acestei aplicaţii nu mai este nevoie de cheie şi se poate da permisiunea unei persoane ca să intre în casă, la musafiri sau la chiriaşi. Beneficiarul aplicaţiei noastre nu mai trebuie să poarte cheia de la casă la el, ci doar să aibă telefonul”, a explicat unul dintre membrii echipei, Dănuţ Miron, elev în clasa a XII-a.

"Am lucrat la acest proiect de la începutul verii şi l-am finalizat acum. Pe lângă aplicaţia de telefon, am conceput şi dispozitivul care trebuie ataşat de uşă, al cărui cost se ridică la circa 200 de lei, având la bază un motoraş care acţionează o yală de la uşă”, a mai adăugat elevul.

Urmăriți B1TV.ro și pe