O femeie care a călătorit până în Peru pentru un bărbat cunoscut pe internet ar fi fost ucisă pentru organe

O femeie care a călătorit până în Peru pentru un bărbat cunoscut pe internet ar fi fost ucisă pentru organe
Foto Twitter

O femeie, în vârstă de 51 de ani, a fost ucisă de un bărbat, pe care îl cunoscuse pe internet și pentru care străbătuse 5.000 de kilometri, din Mexic în Peru, pentru a-l vedea.

A plecat să-și întâlnească iubitul

Blanca Arellano, din Mexic, a vorbit luni bune pe internet cu un bărbat pe care nu îl cunoștea. După mai multe discuții online, femei nu si-a mai putut stăpâni nerăbdarea și a hotărât să plece în Perru pentru a-l cunoaște însfârșit față în față. Familia femeii a povestit că Blanca ar fi zburat la Lima pe 31 octombrie pentru a-l întâlni pe Juan Pablo Jesús Villafuert, un bărbat mai tânăr decât ea, de 37 de ani. La o săptămână de la plecare, femeia a vorbit cu nepoata ei și era foarte încântată de prezența bărbatului pentru care străbătuse 5000 de km.

Însă, aceasta a fost ultima dată când familia a mai reușit să ia legătura cu ea, lucru care i-a determinat să posteze pe Twiter un mesaj.
„Nu m-am gândit niciodată că voi fi în această situație, dar astăzi vă cer sprijinul pentru a răspândi această postare și pentru a găsi unul dintre cei mai iubiți și importanți oameni din viața mea. Mătușa mea Blanca Olivia Arellano Gutiérrez a dispărut luni, 7 noiembrie, în Peru. Ne temem pentru viața ei.”

Femeia a fost omorâtă pentru traficul de organe

Speriată că nu reușește să dea de Blanca, nepoata sa l-a contactat și pe Juan Pablo Jesús Villafuert, care i-a spus că mătușa ei se „hotărâse să se întoarcă în Mexic”. Ulterior, pe 9 noiembrie, un pesar a găsit un cap fără chip în portul Huacho, potrivit El País, care citează autorități locale. La scurt timp, mai multe părți ale corpului au fost găsite în acea zonă printre care un braț și un trunchi din care fuseseră scoate toate organele. Însă, detaliul care a ajutat la rezolvarea cazului a fost un inel, lăsat pe singurul deget pe care îl mai avea mâna găsită. Astfel, s-a stabilit că rămășițele erau ale femeii, familia recunoscând inelul. Pe 17 noiembrie, Villafuerte a fost arestat, fiind suspectul principal pentru uciderea femeii, iar anchetatorii bănuiesc că această crimă este legată de recoltarea de organe. Procurorul general din Peru, Zoraida Ávalos, a declarat pentru presa locală: „Juan Pablo Villafuerte a fost arestat sub acuzația de trafic de organe umane”. însă utoritățile cred că nu a acționat singur.
Într-o postare pe Twitter, Karla a scris: „Nu avem cuvinte să exprimăm ceea ce trăim. Mătușa mea a fost o persoană bună, caldă, plină de lumină, inteligentă, dedicată, iubitoare și așa trebuie să ne amintim de ea. Credem în justiția peruviană și avem încredere deplină că se va face dreptate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe