O profesoară de 60 de ani din Argeș a murit în prima zi de şcoală. Polițiștii au deschis dosar penal

O profesoară de 60 de ani din Argeș a murit în prima zi de şcoală. Polițiștii au deschis dosar penal
Foto simbol: Facebook @ SMURD

O profesoară în vârstă de 60 de ani a murit, luni dimineaţă, după ce i s-a făcut rău la o unitate de învăţământ din municipiul Câmpulung Muscel, potrivit Jurnalul de Argeș.

Femeia a acuzat o stare de rău și a intrat în stare de inconștiență. Echipajul medical a încercat să o resusciteze, dar fără succes.

Tragedie la o scoala din Câmpulung. O profesoară a murit la școală

„În această dimineaţă (…), poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, despre faptul că o femeie de 60 de ani, cadru didactic la un Centru Şcolar din Câmpulung Muscel, a acuzat o stare de rău, în urma căreia a intrat în stare de inconştienţă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical, care a efectuat manevre de resuscitare, conform protocolului, însă din păcate fără rezultat, fiind constatat decesul”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Centrul școlar de Educație Incluzivă „Sfântul Nicolae” din Câmpulung avea o rată de vaccinare de 59.20%, iar cursurile se desfășurau online.

Cauzele decesului vor fi stabilite în urma efectuării autopsiei.

„Cauzele decesului vor fi stabilite în urma efectuării autopsiei, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor fiind întocmit dosar penal conform art. 192 din Codul Penal”, precizează IPJ Argeş.

Sorin Cîmpeanu: 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică

Într-o intervenție la Special B1 cu Nadia Ciurlin, sâmbătă seară, ministrul preciza că aproape 68% dintre școlile și grădinițele României vor începe cursurile luni cu prezență fizică.

„Părinții sunt responsabili pentru traseul elevilor către și de la școală. Părinții sunt responsabili pentru toate activitățile în afara școlii. Pentru tot ceea ce este în școală sunt responsabili profesorii. Pentru a asigura un mediu sigur, avem nevoie de profesori vaccinați. Profesorii sunt cea mai numeroasă categorie care s-a vaccinat. În școli avem afișată rata de vaccinare, ceea ce nu avem nici în spitale, nici în tribunale, nici într-o altă instituție publică, doar în școli. Este un exemplu pe care profesorii îl dau. (…) 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică. Vă spun defalcat pe județe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea și Dâmbovița – 85%, în Cluj și Constanța – 83%”, a declarat ministrul interimar al Educației.

Școlile pot desfășura cursuri cu prezență fizică doar dacă măcar 60% din personalul unității respective este vaccinat împotriva COVID-19.
Ultima oră
12:02 - Fuego, atac dur la adresa românilor: „Cultura unui popor nu e un moft, e o necesitate”
11:56 - Cristian Diaconescu: Gruparea condusă de Eugen Tomac a încercat în mod abuziv preluarea conducerii PMP. Mi-a blocat accesul pe pagina de Facebook a partidului
11:46 - Unde se grăbea polițistul atunci când a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni. Noi detalii din anchetă (VIDEO)
11:17 - Șeful Poliției Capitalei: Nu se impunea prezența a doi polițiști în mașină. Agentul cunoaște tot ce a făcut în acea zi, el e singurul în măsură să răspundă, iar asta în fața procurorului de caz (VIDEO)
11:13 - Dan Negru se lansează în politică? Anunț de ultima oră: „Frica oprește viața! Și eu am obosit un pic”
11:11 - Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabil până marți în România. Harta județelor aflate sub avertizarea ANM
11:04 - Lucian Bode: Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Avem un deficit de personal uriaș, aproape 30.000 de funcții (VIDEO)
10:51 - GCS a anunțat bilanțul provizoriu: Peste 8.000 de cazuri de COVID-19 și 17 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore
10:32 - Totul despre viața personală a lui Raed Arafat. Cine îl așteaptă acasă și care este motivul pentru care nu s-a însurat niciodată
10:31 - Lucian Bode, despre minorele spulberate pe trecere de un polițist: Sentimentul pe care îl simt e unul cutremurător. Am sprijinit nemijlocit procurorul. Agentul nu executa o misiune urgentă (VIDEO)