O profesoară din Bacău cere renunţarea la festivităţile de premiere de la final de an şcolar. Petiţia a împărţit părinţii în două

O profesoară din Bacău cere renunţarea la festivităţile de premiere de la final de an şcolar. Petiţia a împărţit părinţii în două
Sursa Foto: Twitter/ Captură video/@olex_scherba

O profesoară de la Școala Gimnazială “Ion Creangă” din Bacău cere printr-o petiție publică să se renunțe la festivitatea de premiere în curtea școlii a elevilor, la final de an școlar, conform Edupedu.ro.

Cadrul didactic  spune că își premiază toți elevii pentru reușitele realizate de-a lungul anilor și este de părere că această premiere în cadru festiv, creează multe efecte negative pe care le-a observat asupra elevilor.

O profesoară din Bacău cere renunţarea la festivităţile de premiere de la finalul anului școlar

Prin această petiție, profesoară din Bacău cere să se renunțe la festivitatea de premiere în curtea școlii a copiilor, la final de an școlar.

În petiție se arată că ”Unii copii trăiesc o trauma emoțională și ce le transmitem? Că nu pot fi toți de 10. Le spunem de fapt că nu sunt buni, nu sunt valoroși, că munca lor nu a fost suficient de susținută ca să merite aprecierea de la final de an școlar”, a explicat învățătoarea pentru Edupedu.ro.

”Susțin eliminarea premierii publice ca un drept la intimitate al copilului. Nicăieri în lume elevii nu sunt apreciați sau umiliți în mod public, prin astfel de ierarhizări finale, în învățământul obligatoriu”, a scris învățătoarea în textul petiției.

Ce părere au oamenii despre petiție

Petiția a adunat deja câteva mii de semnături, însă a creat în același timp și controverse pe rețelele de socializare. În timp ce unele persoane sunt de acord cu petiția, alte persoane consideră că renunțarea la  premiere ar duce la nivelarea în jos a performanțelor elevilor, conform G4media.

Însă, cei mai mulți nu sunt de acord cu această propunere. Aici argumentele sunt legate de faptul că performanţa trebuie premiată.

„Școala nu reprezintă un concurs, ci dreptul firesc al copilului la educație. Elevii să fie premiați pentru reușite la olimpiade și concursuri și nu la absolvirea unui an școlar, în fața tuturor. Ei nu trebuie să fie în competiție cu colegii lor, sistemul ierarhic deschis conducând către invidie și ură, încurajând animozități între copii de vârsta mică și adolescenți.” se mai arată în petiție.

Urmăriți B1TV.ro și pe