Ce profesie are Oana Lovin, protestatara cu sparanghel din Piața Victoriei

Ce profesie are Oana Lovin, protestatara cu sparanghel din Piața Victoriei

Oana Lovin este una dintre persoanele care au căpătat o mare notorietate în ultima vreme după ce a apărut în Piața Victoriei ținând în mână un mănunchi de sparanghel, la protestul din 18 mai, față de restricțiile impuse de autorități în perioada stării de urgență, în contextul pandemiei de coronavirus. De atunci, Oana Lovin a participat la mai multe acțiuni similare. Cel mai recent, ea a fost cea care a bruiat, marți, evenimentul de inaugurare a liniei de metrou din Drumul Taberei, la care a participat și președintele Klaus Iohannis. Lovin este însă o prezență veche la mintigurile organizate în ultimii ani, fiind o susținătoare declarată a PSD. Cât despre profesia ei, pe una din paginile sale de Facebook, tânăra se prezintă drept ”@FataCuSparanghel” și ”personalitate jurnalistică”.

Care este profesia Oanei Lovin, tânăra devenită celebră după ce a apărut cu un mănunchi de sparanghel la un protest din Piața Victoriei

Oana Lovin este urmărită în mediul online de zeci de mii de oameni. Are peste 25.000 de urmăritori pe pagina unde se recomandă drept ”personalitate jurnalistică” și alți 43.000 pe o pagină personală. Aici, tânăra precizează că este absolventă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București.

De asemenea, în mediul online a circulat informația potrivit căreia Lovin ar fi lucrat în trecut la un videochat erotic Totodată, potrivit universul.net, tatăl Oanei Lovin ar fi un lider PSD, la nivel local.

Fără a nega acest lucru, ea a răspuns mesajelor apărute în mediul online pe această temă, declarându-se o persoană ”efectiv liberă”.

”Acest linșaj pentru mine e unul benefic şi vă mulţumesc, pentru că aveam o semi-frică şi o piatră pe inimă, pe care nu o mai am. Sunt efectiv liberă. Sunt liberă şi nu mai am nicio problemă. Acum mă ştiţi, cu bune, cu rele, asta este. Nu suntem fără de păcat, nu suntem perfecţi şi e minunat aşa cum e”, a precizat Oana Lovin, pe Facebook.

Tânăra a fost criticată de mai multe voci din spațiul public după apariția ei din Piața Victoriei cu mănunchiul de sparanghel în mână, aluzie la muncitorii români plecați în străinătate.

„Încetați cu fakenews-ul, eu nu am râs niciodată de oamenii plecați la muncă la sparanghel, dimpotrivă. Am criticat modalitatea prin care acei oameni au fost duși și tratați, de dubla măsură aplicată agricultorilor români nici nu mai vorbesc”, a ripostat aceasta.

Oana Lovin, susținătoare a PSD, este o prezență constantă la proteste

În ultimii ani, Oana Lovin s-a remarcat prin numeroase live-uri pe Facebook în care a preluat temele de propagandă în legătură cu Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Laura Codruța Kovesi.

Ea a fost prezentă la mitingul ”cămășilor albe”, organizat în 2018 de PSD, în Piața Victoriei, unde s-a fotografiat alături de Liviu Pleșoianu, ca răspuns la seria de proteste împotriva OUG 13 și a guvernării PSD – ALDE.

De asemenea, după protestul Diasporei din 10 august 2018, reprimat violent de reprezentanții Jandarmeriei, Oana Lovin și Codruța Cerva, o altă tânără cunoscută atunci drept susținătoare a lui Liviu Dragnea, au mers să le ofere flori jandarmilor, în semn de mulțumire.

De altfel, din mesajele publicate de aceasta în mediul online se poate vedea că Oana Lovin este o militantă anti-liberală convinsă. Pe contul său de pe rețeaua de socializare există o colecție extinsă de mesaje politice de admirație pentru lideri ai PSD și îndreptate împotriva președintelui Klaus Iohannis și a PNL.