Octavian Berceanu: Vrem să aducem amenzile la nivelul celor europene / Cei care incinerează acum deșeuri și au 2 – 10 transporturi pe zi acoperă amenda din primul transport și-și continuă activitatea (VIDEO)

Octavian Berceanu: Vrem să aducem amenzile la nivelul celor europene / Cei care incinerează acum deșeuri și au 2 - 10 transporturi pe zi acoperă amenda din primul transport și-și continuă activitatea (VIDEO)

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că intenția sa este ca amenzile pentru infracțiunile de mediu să fie aduse la nivelul celor europene, așa încât aceste fapte să fie descurajate. Legislația acum nu e suficient de dură, iar cei care ard deșeuri ilegal pot achita amenzile fără probleme și să-și continue activitatea apoi, a mai explicat Berceanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Octavian Berceanu, despre legislația privind protejarea mediului

Primăriile „nu au contracte” cu firmele de salubrizare și „este o înțelegere tacită care nu e deloc benefică între, de exemplu, autoritate – Primăria – și cetățeni, care cumva s-a consolidat de-a lugnul timpului: nu vă cer nicio taxă pe deșeuri, nu vă impun să colectați selectiv, să împărțiți deșeuri pe fracții și vă las să aruncați unde vreți voi sau vă pun o groapă ilegală la dispoziție, voi mă votați! – Genul ăsta de înțelegere e dăunător mediului, dăunător nouă, tuturor.

Cam astea sunt direcțiile spre care ne uităm – să aducem legislația și amenzile la nivelul legislației și amenzilor europene, așa încât să descurajăm aceste importuri (de deșeuri) și alte lucruri care dăunează sănătății și mediului”, a declarat Berceanu, pentru B1 TV.

Acesta s-a referit apoi la Ordonanța 2 potrivit căreia cel amendat poate achita amenda contravențională la jumătate de minim în 15 zile: „Pe asta s-au bazat. Imaginați-vă că cei care incinerează deșeuri și au 2 – 10 transporturi pe zi acoperă amenda din primul transport și-și continuă activitatea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe