Omul lui Dragnea în SCANDALUL CORVETELOR, concediat de Dăncilă. Andrei Ignat, șeful Departamentului pentru Armamente, pleacă din MApN

Omul lui Dragnea în SCANDALUL CORVETELOR, concediat de Dăncilă. Andrei Ignat, șeful Departamentului pentru Armamente, pleacă din MApN

Viorica Dăncilă continuă seria concedierilor oamenilor lui Liviu Dragnea plasați în guvern.

După Darius Vâlcov și Anca Alexandrescu, a venit rândul secretarului de stat Andrei Ignat, șeful Departamentului pentru Armamente din Ministerul Apărării.

Ignat se face eșecul licitației corvetelor.

Mai mult, acesta este vizat de DNA pentru un posibil abuz în serviciu.

Actualul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va putea astfel să anunţe câştigătorul licitaţiei de peste un miliard euro, respectiv firma franceză Naval Group, în ciuda eforturilor concurenţei italiene de a bloca contractul de înzestrare, potrivit EVZ.

Amintim că Parchetul militar a înaintat cătreDNAdosarul deschis după plângerea Ministerului Apărăriii privind licitația de achiziție de corvete multifuncționale pentru înzestrarea Armatei. Această decizie a fost luată pentru că procurorii militari suspectează existența unor infracțiuni care sunt de domeniul de cercetare aDNA.

La începutul anului, Ministerul Apărării Naţionale (MapN) a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţional și a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”.

Şantierul Naval Constanţa a încheiat, în aprilie 2018, un acord de asociere cu Naval Group din Franţa pentru a participa la procesul de achiziţie al programului de corvete multifuncţionale lansat de Guvernul României. La procesul de achiziţie mai participă Damen (Olanda) şi Fincantieri (Italia).