Opt români au fost repatriați din orașul Adana din Turcia, cu un zbor umanitar

Opt români au fost repatriați din orașul Adana din Turcia, cu un zbor umanitar
foto: captură YT

Opt cetățeni români, cinci studenți și trei cadre didactice, au fost preluați de pe aeroportul din Adana și aduși acasă prin intermediul unui zbor umanitar organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Alți doi cetățeni polonezi au fost îmbarcați la bordul aceleiași aeronave, transmit DSU și MAE

Cei opt cetățeni români se aflau în Adana și au solicitat să fie repatriati. „Ambasadei României la Ankara a întreprins toate demersurile necesare pentru preluarea la bordul aeronavei și transportul în siguranță în România”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Odată ajunși în România, IGSU a asigurat preluarea pasagerilor și transportul acestora către localitățile de domiciliu. MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informații și asistență consulară.

Ministerul reamintește faptul că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Cutremurul devastator din Turcia, urmat de mai multe replici, de luni, 6 februarie, s-a soldat cu mii de morți. Până în prezent, autoritățile nu au transmis informații privind români care să se numere printre victimele cutremurului.

Urmăriți B1TV.ro și pe