Oradea: Două pasaje supraterane au fost construite la jumătate de preţ (VIDEO)

Oradea: Două pasaje supraterane au fost construite la jumătate de preţ (VIDEO)

Două pasaje supraterane au fost construite la jumătate de preţ la Oradea, faţă de valoarea pe care o estima CNADNR, informează B1 TV. Cele două proiecte demarate în anul 2014 au costat peste 10 milioane de euro și, potrivit autorităților locale, proiectul a stagnat un an şi jumătate din cauza CNADR. Finalizarea acestor lucrări duce la eliminarea blocajelor din trafic, iar șoferii se pot deplasa mai ușor dintr-o zona în alta a orașului.

Valoarea totală a proiectului a fost de 50 milioane de lei, din care 32,5 milioane de lei fonduri europene, 7 milioane lei de la Guvern şi 10,4 milioane de lei din bugetul local.

Ambele pasaje sunt pe şoseaua de centură a oraşului, iar prin realizarea lor peste două intersecţii foarte aglomerate, una către Deva, cealaltă către Arad se scurtează foarte mult tranzitul pe centura oraşului și se evită blocajele în trafic. Potrivit autorităților locale, valoarea estimată de CNADNR a fost una dublă și că un an și jumătate nu s-a facut nimic.

Oradea: Două pasaje supraterane au fost construite la jumătate de preţ

#DIRECT_ONE_o1kzxr#

”În urma încheierii acestor lucrări, cei care doresc să ocolească Oradea vor putea să facă acest lucru în abia câteva minute. Astfel, vor fi eliminate şi blocajele de trafic, cetăţenii se vor putea deplasa mai uşor dintr-o parte în alta a oraşului, iar zona industrială din preajma drumului de centură se va dezvolta şi ea datorită descongestionării traficului şi oferind condiţiile necesare celor care execută trafic greu. Lungimea totală a pasajelor împreună cu rampele este de aproximativ de 962 de metri”, a spus primarul orașului, Ilie Bolojan.

Urmăriți B1TV.ro și pe